General Marijan Mareković odlazi s čela Pletera

U subotu 3. travnja istekao je mandat Upravi kojoj je na čelu bio Marijan Mareković, a Jutarnji list neslužbeno doznaje da Marekoviću mandat neće biti produžen

267
Marijan Mareković
Marijan Mareković

Tvrtka Pleter usluge d.o.o. danas bi, neslužbeno doznaje Jutarnji, trebala dobiti novog predsjednika Uprave. Naime, u subotu 3. travnja istekao je mandat Upravi kojoj je na čelu bio Marijan Mareković.

Uprava u kojoj su uz Marekovića bili Denis Skubić i Martina Puljić imenovana je 3. travnja  2017. godine.

Postupak izbora članova Uprave Pletera provodi se prema članku 32 Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH koji propisuje da upravu trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa imenuje CERP na inicijativu resornog ministarstva, a u ovom slučaju to je Ministarstvo obrane.

MORH je do 3. travnja trebao CERP-u predložiti nove članove Uprave ili predložiti da se dosadašnjoj upravi produži mandat. Jutarnji navodi da nisu saznali koga je MORH predložio, ali da im je iz nekoliko izvora potvršeno da Marekoviću mandat više neće biti produžen.

Plter usluge d.o.o. je trgovačko društvo specijalizirano za usluge ugostiteljstva, smještaja, čišćenja poslovnih prostora i uređivanja okoliša koje posluje pod okriljem Ministarstva obrane. Između ostaloga, Pleter upravalja sa šest restorana: restoranom Mozart u Domu hrvatskih branitelja u Puli, restoranom Kralj Zvonimir u DOmu Hrvatske vojske u Kninu, restoranom Plus u Osijeku, restoranom Poljud u Splitu, restoranom Zrinski u Karlovcu i restoranom Bistro Plus u Zagrebu.

Sredinom siječnja Pleter je od privatnih ugostitelja volontera preuzeo pripremu hrane za stradale u potresu na području Banije.