Goran Fabris nakon četiri godine odlazi iz crikveničkog Jadrana

Dosadašnji predsjednik Uprave hotelijerske tvrtke Jadran Goran Fabris odlazi s te pozicije nakon isteka četverogodišnjeg mandata, a tvrtku nastavljaju voditi članovi uprave Ivan Safundžić i Miroslav Pelko

590
Jadran iz Crikvenice
Hotel Katarina

Dosadašnji predsjednik Uprave hotelijerske tvrtke Jadran Goran Fabris odlazi s te pozicije nakon isteka četverogodišnjeg mandata, a tvrtku nastavljaju voditi članovi uprave Ivan Safundžić i Miroslav Pelko, koji kao direktor preuzima i upravljanje Clubom Adriatic d.o.o. iz Baškog Polja, tvrtke koja posluje u sastavu Jadrana, objavila je crikvenička hotelijerska tvrtka.

Fabris je mjesto predsjednika Uprave preuzeo 2018., nakon što su u vlasništvo crikveničke tvrtke stupila dva obvezna mirovinska fonda – PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond i Erste obvezni mirovinski fond, a sada je s Nadzornim odborom dogovorio da napušta tvrtku.

Pod njegovim vodstvom u protekle četiri godine Jadran je gotovo udvostručio prihode i pokrenut je snažan investicijski ciklus usmjeren na podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta te uvođenje novih sadržaja kako bi se podigle konkurentnost.

“Unatoč otežanim uvjetima poslovanja u protekle dvije godine zbog epidemiološke situacije s koronom, koja je pogodila turističku industriju možda i najviše od svih djelatnosti, Jadran d.d. je postigao vrlo dobre poslovne rezultate”, rekao je Fabris.

“Financijska učinkovitost je bila na rekordnoj razini među domaćim tvrtkama u oba segmenta, prihodima i dobiti prije kamata i poreza. U 2021. EBITDA je u odnosu na razdoblje prije dvije godine porasla za 14 posto, što je i najviši rast u usporedbi s konkurenatima koji su lani zabilježili prosječan rast od 6,1 posto”, poručuju iz Jadrana.

U ovoj sezoni crikvenička hotelijerska tvrtka očekuje nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije.