Goran Nikolić novi predsjednik Hrvatske udruge direktne prodaje

Goran Nikolić sa sobom donosi veliko međunarodno poslovno iskustvo iz kompanije Nestlé, gdje je obnašao nekoliko strateških pozicija u području prodaje i trade marketinga

175
Goran Nikolić

Goran Nikolić, generalni Direktor kompanije Herbalife Nutrition za Jugoistočnu Europu, imenovan je predsjednikom Hrvatske udruge direktne prodaje (HUDP).

HUDP – nacionalno trgovačko udruženje vodećih tvrtki koje proizvode i prodaju robu i usluge izravno kupcima.- osnovan je 2006. godine kao neprofitna organizacija. Trenutne su članice četiri tvrtke – Amway, Herbalife Nutrition, Neolife i Oriflame.

Prošle godine od direktne prodaje u Hrvatskoj je ostvaren prihod od 120 milijuna kuna, od čega otprilike 50 posto pokrivaju članice HUDP-a, koje su ostvarile ukupan prihod od otprilike 60 milijuna kuna. Prema HUDP-ovim prodajnim rezultatima za proteklu godinu, 15 posto čine kozmetički i proizvodi za osobnu njegu, 70 posto tzv. wellness proizvodi, 3 posto kućne potrepštine, a ostatak čine knjige, dječje igračke, uredski te audiovizualni materijal i dr.

Međiunarodno poslovno iskustvo

HUDP je član svjetske Federacije Udruga direktne prodaje – World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA), kao i Europske Udruge za direktnu prodaju – European Direct Selling Association (SELDIA).

Goran Nikolić sa sobom donosi veliko međunarodno poslovno iskustvo iz kompanije Nestlé, gdje je obnašao nekoliko strateških pozicija u području prodaje i trade marketinga.

“Aktivno promičemo zaštitu uzajamnih interesa naše industrije te promociju zajedničkih ciljeva, ekonomske i potrošačke prednosti direktne prodaje. S ponosom ističem da smo značajan čimbenik trgovine na hrvatskom tržištu, a od prvog dana njegujemo najviše etičke standarde poslovanja u skladu s Europskim Kodeksom ponašanja, koji se redovito ažuriraju kako bi održavali evoluciju na tržištu i pratili promjene navika potrošača. Primjerice, EU kodeks ponašanja nedavno je modificiran te donosi odredbe koje čak i nadilaze neke od EU zakona o zaštiti potrošača” – kazao je Goran Nikolić.