Hrvoje Bujanović novi je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva

Hrvoje Bujanović iIma više od 25 godina iskustva u financijskoj industriji. U PBZ-u je od 2000. i obnašao je niz funkcija: direktor Tržišta kapitala, izvršni direktor Sektora investicijskog bankarstva te izvršni direktor proizvoda korporativnog bankarstva

1915
Hrvoje Bujanović
Hrvoje Bujanović [Izvor: LinkedIn]

Hrvoje Bujanović, dosadašnji izvršni direktor proizvoda korporativnog bankarstva u PBZ-u novi je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s 1. listopada 2022. Imenovan je na zatvorenom dijelu sjednice Vade u četvrtak.

Hrvoje Bujanović rođen je u Zagrebu 1973. godine i završio je Ekonomski fakultet. Ima više od 25 godina u financijskoj industriji. U PBZ-u je od 2000. godine i obnašao je niz funkcija: direktor Tržišta kapitala, izvršni direktor Sektora investicijskog bankarstva te izvršni direktor proizvoda korporativnog bankarstva. Neko vrijeme bio je i predsjednik Uprave PBZ Investa.

Posjeduje licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima. Kaže da nije član niti jedne stranke.