Hrvoje Kraljević imenovan je direktorom Settlea za Hrvatsku

Hrvoje Kraljević ima bogato menadžersko iskustvo na vodećim pozicijama u tvrtkama u maloprodaji, IT-u, financijskom sektoru i e-trgovini

241
Hrvoje Kraljević
Hrvoje Kraljević

Hrvoje Kraljević imenovan je direktorom Settlea za Hrvatsku. Settle je aplikacija za mobilno plaćanje razvijena na temelju platforme norveške tvrtke Auka. Od početka srpnja dostupna je i svim korisnicima u Hrvatskoj, neovisno o tome koju banku ili vrstu mobilnog telefona koriste.

Hrvoje Kraljević ima bogato menadžersko iskustvo na vodećim pozicijama u tvrtkama u maloprodaji, IT-u, financijskom sektoru i e-trgovini. Tijekom svoje karijere radio je na poslovima razvoja softvera, upravljanja projektima i vodećim pozicijama – uključujući i uloge izvršnog direktora i predsjednika uprave – u nizu istaknutih tvrtki. Među tvrtkama čijem je razvoju i poslovanju doprinio nalaze se mStart, Ledo, Tisak, Agrokor, Abrakadabra, Ekesh Visa Card, Poslovna Inteligencija, American Express, T-Mobile Hrvatska, Lura, Institut za turizam i dr.

>>Aplikacija za mobilno plaćanje Settle stigla u Hrvatsku

Settle – aplikacija neovisna o banci, kartici i vrsti mobitela

Uz Settle, svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu i bez naknada, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Novac se također može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade.

Settle mogu koristiti svi korisnici u Hrvatskoj, neovisno o tome s kojom bankom posluju i koju vrstu kartice koriste. Aplikacija postoji u inačicama i za Appleove uređaje i operativni sustav Android, a sve su nacionalne transakcije besplatne.

>>Što donosi 2019. na području financijskih tehnologija

Auka je potpisala ekskluzivno partnerstvo sa Sberbank d.d., koja će distribuirati i promovirati Settle na hrvatskom tržištu.

“Želimo digitalizirati gotovinu na praktičan, zanimljiv pa čak i zabavan način – i to tako da pomoću svog mobilnog telefona možete platiti bilo koju stvar, bilo koju uslugu, bilo koji račun trgovcu. Trgovci sada imaju priliku na jednostavan način, bez fiksnih troškova i investicija, digitalizirati svoje poslovanje i privući još veći broj korisnika i kupaca. Uz novčane transakcije među korisnicima – za koje je potrebno znati samo telefonske brojeve osoba uključenih u transakciju – korisnici će uskoro imati priliku i u praksi iskusiti jednostavnost i praktičnost plaćanja mobitelom te se uvjeriti zašto su rješenja poput Settlea osvojila nordijske zemlje”, rekao je Kraljević.

Tri partnera za izgradnju ekosustava

Trgovci koji prihvate Settle kao način plaćanja omogućit će brojne scenarije bezgotovinskih plaćanja te će se istovremeno moći osloniti na Settle kao platformu za širenje svojeg poslovanja i privlačenje većeg broja kupaca. Istovremeno, bez obzira žele li platiti obrok u restoranu, doručak i kavu u kafiću ili namirnice na tržnici, ili pak prebaciti novac svojim članovima obitelji i prijateljima, korisnici Settlea sve će ove transakcije moći obaviti kroz jedinstveno i jednostavno sučelje.

Settle Hrvatska objavio je prva tri tehnološka i distribucijska partnera koji će sudjelovati u izgradnji ekosustava za Settle u Hrvatskoj: Neoinfo, Perpetuum i Gastronomadi.

Neoinfo je neovisna softverska tvrtka s tehnološki najnaprednijim POS rješenjem na hrvatskom tržištu – Adeo POS.

Perpetuum radi na integraciji platforme Settle i sustava na kojem počivaju brojna rješenja za e-trgovinu, Magento.

Gastronomadi se bave gastronomskim i enološkim konzaltingom u svrhu podizanja ukupne razine gastronomije na teritoriju zemalja regije.