Janko Štefanek novi član Uprave Koke

Glavna skupština prihvatila je i prijedlog o povlačenju, odnosno delistingu dionica društva Koka d.d. sa Zagrebačke burze, kojih je u trenutku odluke 97,09 posto u vlasništvu Vindije d.d.

288
Janko Štefanek Koka
[Izvor: Koka d.d.]

U sklopu redovite Glavne skupštine varaždinske peradarsko prehrambene kompanije Koka d.d. imenovani su novi članovi Uprave te Nadzornog odbora. Dosadašnjem predsjedniku Uprave Stjepanu Sabljaku i članu Uprave Nenadu Klepaču u vođenju kompanije pridružio se novi član Uprave Janko Štefanek, dok su u Nadzorni odbor na razdoblje od godinu dana imenovani Tamara Drk-Vojnović, Alan Mravlinčić i Zvonimir Buterin.

Glavna skupština prihvatila je godišnji financijski izvještaj Društva za 2021. godinu, u kojoj su prihodi kompanije iznosili 1,38 milijarde kuna uz dobit od 6,99 milijuna kuna. Ostvarena dobit će prema odluci biti raspoređenu u zadržanu dobit u cilju daljnjeg investiranja u razvoj poslovanja te podizanje kvalitete proizvodnih procesa.

Glavna skupština prihvatila je i prijedlog o povlačenju, odnosno delistingu dionica društva Koka d.d. sa Zagrebačke burze, kojih je u trenutku odluke 97,09 posto u vlasništvu Vindije d.d.

Koka se obvezuje od svih dioničara koji glasuju protiv odluke otkupiti dionice u roku tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu, uz pravičnu naknadu koja će iznositi prosječnu cijenu na burzi tijekom protekla tri mjeseca.

Koka je vodeća hrvatska peradarsko prehrambena kompanija, s tradicijom dugom više od 60 godina. Zapošljava više od 1540 ljudi, a njezin vodeći brend pilećih proizvoda Cekin dugogodišnji je lider na domaćem tržištu. Koka d.d. jedna je od 12 tvrtki članica Grupe Vindija, jedne od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija koja zapošljava više od 4200 ljudi, od kojih preko 3.600 u Hrvatskoj. Vindija svoje proizvode izvozi u 19 zemalja, primarno na tržišta Europske unije (Italija, Belgija, Austrija, Švedska…), Velike Britanije i u zemlje regije.