Jelena Pejković nova je direktorica prodaje “Secure Power” divizije u Schneider Electric

Pejković preuzima vodeću poziciju IT odjela za 5 tržišta: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora te Bosna i Hercegovina.

103
Jelena Pejković
Jelena Pejković

Jelena Pejković imenovana je direktoricom prodaje odjela Secure Power kompanije Schneider Electric. S više od 10 godina iskustva na pozicijama marketinga i prodaje u različitim divizijama unutar kompanije Schneider Electric, Pejković preuzima vodeću poziciju IT odjela za 5 tržišta: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora te Bosna i Hercegovina.

„Secure Power divizija obuhvaća APC portfelj proizvoda, rješenja i usluga, te definitivno slovi za brand broj jedan kako u svijetu tako i u Hrvatskoj kada je riječ o uređajima za besprekidno napajanje te podatkovnim centrima. Prvi cilj je svakako zadržati tu poziciju pouzdanog strateškog partnera u B2B i B2C području. Naše tržište prvenstveno čine svi korisnici kojima je potrebna visoka kvaliteta dostupnosti IT infrastrukture te jaka pouzdanost opreme. Sa intenzivnim porastom digitalizacije i digitalne transformacije u svim sferama poslovanja, naše tržište postaje sve veće“, izjavila je Jelena Pejković povodom imenovanja.

>>Schneider Electric i E.ON nagrađeni za pametnu električnu mrežu

Fokus na velikim podatkovnim centrima

“Kompanija će se posebno fokusirati na velike podatkovne centre i njihovu primjenu u kritičnim segmentima, poput infrastrukture bolnica”, dodala je Pejković.

Uz veliki broj novih proizvoda koje Schneider Electric svake godine predstavlja tržištu, a koji na sve inovativniji način odgovaraju na potrebe korisnika, poseban fokus bit će na softverskim rješenjima iz Ecostruxure ponude. Ecostruxure IT Expert softver omogućava daljinski nadzor neograničenog broja lokacija, uvid u rad IT opreme koju je moguće povezati u mrežu, kao i optimizaciju resursa, zahvaljujući naprednim “machine learning” procesima kojima se obrađuju podaci i omogućava korisnicima povećanje pouzdanosti vlastitog IT sustava, te ponajviše optimizacija troškova.