Krešimir Barić mijenja Slađanu Jagar u Upravi Erste banke

Krešimir Barić u Erste banci radi od prosinca 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovoditeljskim pozicijama u području računovodstva i kontrolinga

515
Krešimir Barić
Krešimir Barić

Članica uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banke) Slađana Jagar, nadležna za područje računovodstva i kontrolinga, upravljanja aktivom i pasivom te unutarnje revizije, odlučila je s 1.1.2020. povući se sa svoje dosadašnje funkcije. Na mjestu člana uprave odgovornog za tzv. CFO područje naslijedit će je Krešimir Barić, dosadašnji direktor Sektora računovodstva i kontrolinga Erste banke. Njegovo imenovanje predmet je odobrenja Nadzornog odbora te izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke.

Slađana Jagar svoju je karijeru započela 1990. godine u Trgovačkoj banci te je u gotovo 30-godišnjem razdoblju, u svojstvu direktorice i članice uprave, obnašala mnogobrojne važne funkcije unutar Trgovačke, Riječke i Erste banke, i to u područjima računovodstva i kontrolinga, upravljanja aktivom i pasivom, unutarnje revizije, platnog prometa te IT-a. U navedenom je razdoblju dala veliki doprinos uspješnom poslovanju, rastu i strateškom pozicioniranju Erste banke kao jedne od vodećih i najuspješnijih banaka na hrvatskom tržištu.

Iskustvo u računovodstvu i kontrolingu

Krešimir Barić u Erste banci radi od prosinca 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovoditeljskim pozicijama u području računovodstva i kontrolinga. Godinu dana proveo je u Erste grupi u Beču, na funkciji voditelja upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo. Osim toga, sudjelovao je u rotacijskim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomist i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

“Cjelokupni doprinos koji je Slađana Jagar dala Erste banci tijekom njezinog uspješnog puta, koji je počeo spajanjem manjih, regionalnih banaka pa sve do izgradnje današnje pozicije treće po veličini banke na hrvatskom tržištu, izuzetno je velik i značajan. Na tome joj najiskrenije zahvaljujemo te, poštujući njezinu odluku, želimo puno sreće i uspjeha u budućem razdoblju. Drago nam je da imenovanjem Krešimira Barića osiguravamo kontinuitet u tzv. CFO području, budući da se radi o osobi velikog znanja, stručnosti i energije, koja dubinski poznaje ne samo poslovanje, već i korporativnu kulturu naše banke i grupe”, naglasio je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke ovom prigodom.