Marina Stupar nova je direktorica Mire a.d. Prijedor

Dosadašnja direktorica Društva i članica Upravnog odbora Marica Vidaković povlači se s tih pozicija, no u Kraš Grupi nastavlja s radom na poziciji savjetnice predsjednika Uprave

39
Marina Stupar
Marina Stupar, direktorica Mire a.d. Prijedor.

Na sjednici Upravnog odbora Mire a.d. Prijedor, članice Kraš Grupe, novom je direktoricom Društva imenovana Marina Stupar, dosadašnja pomoćnica direktorice Društva. Na toj je poziciji bila od siječnja 2016. godine, a prethodno je bila direktorica Sektora kadrovskih, općih i pravnih poslova.

Dosadašnja direktorica Društva i članica Upravnog odbora Marica Vidaković povlači se s tih pozicija, no u Kraš Grupi nastavlja s radom na poziciji savjetnice predsjednika Uprave.

Mira je vodeći proizvođač konditorskih proizvoda s primarnom proizvodnjom keksa i vafla u Bosni i Hercegovini, koji 80 posto proizvoda izvozi u zemlje regije, Europske unije te Sjedinjenje Američke Države, Kanadu, Australiju i Saudijsku Arabiju. Kompanija je prošle godine poslovala pozitivno unatoč svim izazovima i otežanim uvjetima rada, s rastom plaća te ispunjenim planom proizvodnje.

„Zahvaljujem Upravnom odboru na povjerenju koje su mi ukazali ovim imenovanjem. Nova je funkcija za mene velika čast i odgovornost te s ponosom gledam u budućnost Mire koju ćemo zajedničkim snagama nastaviti graditi kao uspješnu i modernu kompaniju. Na temelju dugogodišnje tradicije, vrhunske kvalitete i snažnog kolektiva i dalje ćemo stvarati nove vrijednosti i uveseljavati potrošače u Hrvatskoj i BiH, zemljama u okruženju, ali i diljem svijeta“, izjavila je Marina Stupar.

Prošle godine Mira je pustila u rad nove linije za proizvodnju, u okviru investicije ukupne vrijednosti od 1,6 milijuna eura. Investicija je obuhvatila nabavku jedne od najmodernijih oprema za cijelu liniju, što uključuje strojeve za samu izradu tijesta, oblikovanje i finalnu obradu kao i pakiranje keksa te tako stvara mogućnost plasiranja novih proizvoda na tržište. Fokus nove Uprave bit će na preseljenju cjelokupne proizvodnje u proizvodni pogon na Svalama, čime će se stvoriti uvjeti za daljnji razvoj, modernizaciju i povećanje poslovanja.