Mario Mesaroš zamijenio Matu Zadru na čelu Ralu Logistike

Mario Mesaroš, dosadašnji član Uprave, na novoj funkciji naslijedio je Matu Zadru, koji je na toj poziciji bio od 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg mandata uspješno je proveo ciklus strukturiranja i razvoja poslovanja

138
Mario Mesaroš
Mario Mesaroš [Izvor: Ralu Logistika]

Mario Mesaroš novi je predsjednik Uprave Ralu Logistike. Na novoj funkciji naslijedio je Matu Zadru, koji je na toj poziciji bio od 2017. godine, a tijekom petogodišnjeg mandata uspješno je proveo ciklus strukturiranja i razvoja poslovanja. U ntom razdoblju kompanija je strateški, financijski i operativno ojačana. Time je uspješno provedena strategija koju je investitor Luka Rajić definirao odlukom o razvoju Ralua iz transportne kompanije u integriranu logističku kompaniju.

Mario Mesaroš je dosadašnji član Uprave i menadžer s dugogodišnjim iskustvom rada u logistici i transportu. Posljednjih 25 godina dio je tima Lura Grupe, čija je Ralu Logistika članica. Karijeru je započeo u Dukatu na poslovima u prodaji, gdje je od pozicije referenta napredovao do direktora međunarodnih tržišta. Od toga je 15 godina proveo u Raluu, gdje je radio na brojnim poslovima: od direktora prodaje, direktora nabave, direktora transporta do člana Uprave. U prošlom mandatu, na mjestu člana Uprave, ostvario je najbolje rezultate u povijesti kompanije. Kompaniju preuzima u trenutku ekspanzije i daljnjeg razvoja, kako bi se zadovoljile potrebe tržišta za logističkim uslugama.

U skladu s time, donesena je odluka o investiciji u nove skladišne kapacitete vrijedna 100 milijuna kuna koja će otvoriti dodatnih 100 radnih mjesta. U Rugvici su otvoreni radovi na izgradnji skladišta sa 6000 paletnih mjesta. Nakon izgradnje novog skladišta Raluovi kapaciteti u smrznutom režimu će se udvostručiti, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta. Uz snažan razvoj skladištenog i distributivnog poslovanja, zadatak novog predsjednika Uprave je nastaviti i sa snažnim razvojem transportne divizije.

Uz snažno transportno poslovanje, Ralu Logistika je danas najveća hrvatska neovisna logistička kompanija (3PL) u kontroliranom temperaturnom režimu, koja uz ostale, primarno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije. Kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno raspolaže flotom od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika u Hrvatskoj i Srbiji. U sljedećih pet godina planira se značajno povećanje broja zaposlenih.

Kako bi uspješno ostvario ciljeva iz novog ciklusa, Mario Mesaroš radi na osnaživanju svog tima. Početkom studenog na mjesto direktora logističkog poslovanja došao je Renato Radačić, koji je 30 godina svoje karijere posvetio logistici. Iskustvo je stjecao u Dukatu, Raluu, Unileveru, Coca-Coli te kao konzultant u Blue Rocku. Uz nastavak snažnog rasta poslovanja, bit će usredotočen na unaprjeđenje procesa i osiguranje kvalitete usluge.