Zagreb: Poskupljuju voda i parkiranje u javnim garažama

Cijena kubika vode porast će s 15,29 kuna na 17,75 kuna. U Holdingu procjenjuju da će se poskupljenjem prikupiti 200 milijuna kuna više. Od toga će četvrtina pokriti operativne troškove, a ostatak će usmjeriti u investicije u vodnu infrastrukturu

19
Zagrebački holding

Zagrebački holding najavio je da će voda u 2023 poskupjeti za 20 posto, a porast će i cijene parkiranja u javnim garažama u centru grada. U Holdingu poskupljenja obrazlažu operativnim gubicima, novim zakonskim obvezama i nužnim investicijama.

Cijena kubika vode porast će s 15,29 kuna na 17,75 kuna. U Holdingu procjenjuju da će se poskupljenjem prikupiti 200 milijuna kuna više. Od toga će četvrtina pokriti operativne troškove, a ostatak će usmjeriti u investicije u vodnu infrastrukturu. Naime, trenutno se zbog dotrajale infrastrukture gubi oko 50 posto vode. Obnovom infrastrukture smanjit će i rizik od pucanja cijevi.

Obnova infrastrukture planira se  provesti kroz projekt Zagreb  vrijedan dvije milijarde kuna.

Posljednji put usluge zagrebačkog Vodovoda poskupjele su 2013. godine.

Cijene parkiranja u garažama u centru grada od 1. siječnja nizjednačit će se s cijenama parkiranja na otvorenom i iznosit će 12 kuna po satu. Prihodi ostvareni poskupljenjem parkinga trebali bi se, prema najavama, usmjeriti u izgradnju novih garaža.

Iz Holdinga najavljuju i novi sustav naplate parkinga.