Butković potvrdio gradnju trećeg traka autoceste Zagreb – Karlovac

Vrijednost radova procijenjena je na 1,3 milijarde kuna. Većina troškova financirala bi se iz fondova Europske unije, a prva faza planirana je za 2026. godinu

145
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

Na konferenciji “Izvrsnost u izazovima” potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je o nastavku ulaganja u prometnu infrastrukturu.

Nakon dovršetka Pelješkog mosta i ulaganja u infrastrukturu riječke luke na redu je gradnja trećeg traka na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca. Vrijednost radova procijenjena je na 1,3 milijarde kuna. Većina troškova financirala bi se iz fondova Europske unije, a prva faza planirana je za 2026. godinu.

Ministar Butković rekao je kako bi se treći trak u oba smjera u stvari trebao graditi do Bosiljeva jer intenzitet prometa na toj dionici to zahtjeva, no u prvoj fazi gradit će samo na dionici između Zagreba i Karlovca.

“U izradi smo projektno-studijske dokumentacije za prvu fazu. To je projekt koji bi u sljedećim godinama, kada govorimo o cestovnoj infrastrukturi, trebao biti udarni projekt”, zaključio je Butković.