Mihael Furjan još godinu dana na čelu HUP – Udruge proizvođača lijekova

Zdravstveni sustav je potrebno racionalizirati, jer trenutni sustav s predugim rokovima plaćanja nije dugoročno održiv., poručio je Mihael Furjan, predsjednik Izvršnog odbora HUP - Udruge proizvođača lijekova

88
Mihael Furjan
Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska d.o.o. i predsjednik HUP - Udruge proizvođača lijekova

Na Skupštini HUP – Udruge proizvođača lijekova održanoj u ponedjeljak potvrđen je novi jednogodišnji mandat dosadašnjem predsjedniku Izvršnog odbora te Udruge, Mihaelu Furjanu, predsjedniku Uprave Pliva Hrvatska d.o.o.

HUP – Udruga proizvođača lijekova okuplja vodeće domaće i strane proizvođače generičkih lijekova: Pliva, Belupo, JGL, Krka, Hospira, PharmaS, Farmal, Sandoz, Alvogen te kao pridruženog člana Udrugu proizvođača generičkih lijekova.

Iako se i dalje suočavaju s izazovima domaćeg tržišta poput produženih rokova plaćanja i stalnog pritiska na cijene svojih proizvoda, tvrtke članice HUP-UPL-a posluju odgovorno prema svojim partnerima i dobavljačima te redovito opskrbljuju pacijente s lijekovima. Članice Udruge prepoznate su i od strane internacionalnih partnera te svojim aktivnostima promoviraju pozitivnu investicijsku klimu i visokotehnološki napredak u Hrvatskoj.

Nastavno na dosadašnje aktivnosti, HUP – UPL će i u narednom razdoblju nastaviti aktivnosti usmjerene na rješavanje problema domaće industrije lijekova, njezino stvarno pozicioniranje kao strateške industrije u nacionalnom gospodarstvu i partnera zdravstvenom sustavu te utjecati na stvaranje povoljnijih uvjeta poslovanja na Hrvatskom tržištu.

Predugi rokovi plaćanja

Mihael Furjan zahvaljujući na ponovno ukazanom povjerenju, istaknuo je da “farmaceutska industrija uvijek iznova potvrđuje svoj značaj na domaćem tržištu – kroz zapošljavanje stručnih mladih kadrova te ulaganje u istraživanje i razvoj novih, kvalitetnih, ali i poboljšanje postojećih lijekova i pripravaka na dobrobit svih pacijenata i građana Hrvatske”.

“Zdravstveni sustav je potrebno racionalizirati, jer trenutni sustav s predugim rokovima plaćanja nije dugoročno održiv. I u narednom periodu snažno ću poticati navedene promjene kako bi farmaceutska industrija u Hrvatskoj ostvarila puni strateški potencijal koji posjeduje”, dodao je Mihael Furjan, predsjednik Izvršnog odbora HUP – Udruge proizvođača lijekova.