Mirjana Samardžić Novoselec i Nataša Ćurić Martinčević vode Apsolon

Apsolon nastavlja svoje poslovanje i strateški razvoj pod novom dvojnom upravom. Mirjana Samardžić Novoselec i Nataša Ćurić Martinčević naslijedile su Vedrana Antoljaka, dosadađnjeg predsjednika Uprave

83
Apsolon
Mirjana Samardžić Novoselec, Apsolon

Vedran Antoljak, suosnivač vodeće hrvatske tvrtke za poslovno savjetovanje Apsolon, više nije predsjednik Uprave, odlučeno je na skupštini društva održanoj 23. ožujka. Na ključnoj upravljačkoj dužnosti zamijenit će ga Mirjana Samardžić Novoselec i Nataša Ćurić Martinčević, dosadašnje članice Uprave Apsolona. Tvrtka tako nastavlja svoje poslovanje i strateški razvoj pod novom dvojnom upravom.

Mirjana Samardžić Novoselec istaknula je neizmjeran doprinos Vedrana Antoljaka u razvoju Sense savjetovanja, a kasnije i Apsolona: “Zahvaljujemo se gospodinu Antoljaku na svemu, a mi, nakon još jedne uspješne poslovne godine, nastavljamo s transformacijom i pružanjem sustavne podrške našim klijentima. I dalje ćemo ih uvoditi u digitalno doba, pomagati stvaranju pametnih i učinkovitih javnih institucija te osiguravati profitabilan rast privatnim kompanijama. I to još motiviranije, još fokusiranje i još predanije.”

Nataša Ćurić Martinčević i Mirjana Samardžić Novoselec imaju preko 20 godina iskustva u savjetovanju privatnih kompanija, top menadžmenta te jačanju kapaciteta javne uprave i pripremi EU operativnih programa.

Nataša Ćurić Martinčević diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te završila prestižni MBA na IESE Business School u Barceloni. Posjeduje 20 godina međunarodnog radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u različitim gospodarskim sektorima – od investicijskog i korporativnog bankarstva do FMCG industrije.

Vodila je projekte na različitim tržištima u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi u području razvoja poslovanja, kontrolinga, financijskog restrukturiranja, spajanja i preuzimanja, EU fondova te optimizacije troškova. Ćurić Martinčević je ujedno i potpredsjednica Udruge EU Pro pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Mirjana Samardžić Novoselec magistrirala je Europske studije i regionalni razvoj na Sveučilištu u Grazu. Ima preko 20 godina iskustva rada na jačanju kapaciteta javne uprave te pripremi EU operativnih programa i razvojnih strategija. Posljednjih godina angažirana je na projektima koji promiču održivi urbani razvoj i stvaranje pametnih i održivih gradova.