Nikolina Silov Konjevoda nova je direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju

Nikolina Silov Konjevoda će biti zadužena za daljnji razvoj tržišta Hrvatske i Slovenije, ali i uvođenje brojnih inovacija koje su zacrtane u programu pod nazivom “Ambition 2030”

87
Nikolina Silov Konjevoda
Nikolina Silov Konjevoda, direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju

Procter&Gamble imenovao je Nikolinu Silov Konjevoda za generalnu direktoricu Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, objavljeno je iz kompanije.

Nikolina Silov Konjevoda karijeru u Procter&Gambleu započela je prije 15 godina tijekom kojih je od voditeljice lokalnih prodajnih timova i voditeljice kategorije proizvoda za njegu odjeće, napredovala do direktorice u kategoriji proizvoda za osobnu higijenu na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

Niz vodećih pozicija na regionalnim tržištima nastavila je preuzimanjem pozicije direktorice distributera na tržištima Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Preciznost i odgovornost u poslovanju, te veliko iskustvo u vođenju timova doveli su je prije tri godine do mjesta komercijalne direktorice za tržišta Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

U novoj ulozi direktorice Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju Nikolina Silov Konjevoda će biti zadužena za daljnji razvoj ovih dvaju tržišta, ali i uvođenje brojnih inovacija koje su zacrtane u programu pod nazivom “Ambition 2030”.

Jedan od ciljeva programa je korištenje do 100% reciklirane plastike u 10-godišnjem roku, a kompanija planira i korištenje do 100% obnovljive energije u svojim proizvodnim pogonima. U svim europskim proizvodnim pogonima već se koristi 100% obnovljiva energija. Pri tome će P&G nastaviti graditi povjerenje kroz transparentnost poslovanja, razvijanje novih tehnologija do kojih dolaze P&G-jevi znanstvenici i implementaciju najboljih praksi prilikom donošenja proizvoda na tržište.

“Tri su glavna područja na koja ćemo se dodatno koncentrirati u izazovnom periodu koji je pred nama: inovacije koje nam čine svakodnevicu jednostavnijom, a higijenu i zaštitu zdravlja pristupačnijom u vremenima pandemije. Inovacije su već zauzele svoje mjesto u proizvodnji, razvoju proizvoda i pristupu kupcima. Procter&Gamble, kao snaga za dobro, svojim djelovanjem kroz održivost nastavlja pomagati onima koji neumorno rade na zaštiti okoliša. U sklopu nove Citizenship kampanje „Lead with Love“ provodi se i program „Acts of Good 2021“ koji promiče održivost, potporu u zajednici, te poduzetničke inovacije”., kazala je Nikolina Silov Konjevoda.

“Kroz društveno odgovorne lokalne aktivnosti nastavljamo pomagati najosjetljivijim članovima našeg društva i svima onima koji se nalaze na prvoj crti borbe protiv pandemije“, dodala je Silov Konjevoda.

U Hrvatskoj i Sloveniji brendovi Procter&Gamblea već godinama zauzimaju vodeće pozicije u svojim kategorijama među potrošačima na oba tržišta.