Paić-Karega i Linarić dali ostavke na funkciju člana Uprave Zagrebačke banke

Zagrebačka banka je objavila da su dva člana Uprave - Eugen Paić-Karega i Nikolaus Maximilian Linarić - 24.veljače 2020. dali ostavke na funkciju člana Uprave Zagrebačke banke d.d.

516
Uprava Zagrebačka banka
Eugen Paić-Karega

Zagrebačka banka je objavila da su dva člana Uprave – Eugen Paić-Karega i Nikolaus Maximilian Linarić – 24.veljače 2020. dali ostavke na funkciju člana Uprave Zagrebačke banke d.d.

Ostavka Paić-Karege, člana Uprave zaduženog za maloprodaju, stupa na snagu 1. ožujka 2020. a karijeru će nastaviti izvan Banke.

Nikolaus Maximilian Linarić obnašao je funkciju člana Uprave zaduženog za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo, a njegova ostavka stupa na snagu 1. travnja 2020. Karijeru će nastaviti unutar UniCredit Grupe.

Do imenovanja novih članova Uprave, odgovornost za područje Maloprodaje i Korporativnog, investicijskog i privatnog bankarstva, preuzet će g. Dalibor Ćubela, član Uprave Banke.

Dalibor Ćubela od 14. veljače u Upravi Zagrebačke banke

Na portalu nacional.hr je danas objavljeno kako je HNB otkrio propuste u poslovanju Zagrebačke banke vezane uz veliki broj transakcija i sumnjivih transfera ruskog novca, koje se zbog visine transferiranih novčanih iznosa, sukladno zakonu o sprječavanju pranja novca, trebaju temeljito provjeravati, a Zaba to nije učinila. To je ujedno bio i razlog ostavke bivšeg predsjednik Uprave Miljenka Živaljića.

Miljenko Živaljić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave ZABA-e