Dalibor Ćubela od 14. veljače u Upravi Zagrebačke banke

Nadzorni odbor imenovao je Ćubelu za glavnog menadžera i zamjenika predsjednika Uprave Zagrebačke banke 12. studenoga prošle godine., a Savjet HNB-a suglasio se s njegovim imenovanjem 12. veljače

153
Dalibor Ćubela

Savjet Hrvatske narodne banke na sjednici održanoj u srijedu, 12. veljače, suglasio se s prijedlogom Zagrebačke banke da član njene Uprave postane Dalibor Ćubela.

Nakon što su zaprimili suglasnost, iz Zagrebačke banke priopćili su da mandat Dalibora Ćubele u Upravi banke počinje 14. veljače.

Nadzorni odbor imenovao je Ćubelu za glavnog menadžera i zamjenika predsjednika Uprave Zagrebačke banke 12. studenoga prošle godine. Ćubela je na novu poziciju stigao s mjesta predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d. u Bosni i Hercegovini, a na tu je funkciju imenovan 2016. godine.

>>Paić-Karega i Linarić dali ostavke na funkciju člana Uprave Zagrebačke banke

>>Miljenko Živaljić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave ZABA-e

Dalibor Ćubela je završio Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, a UniCreditu se pridružio 2001. godine. Obavljao je različite poslove i aktivnosti kroz rad na rukovodećim pozicijama u Marketingu, Korporativnom bankarstvu i Upravljanju rizicima. Za člana Uprave UniCredit Banke, odgovornog za Upravljanje rizicima, imenovan je 2010., a od 2013. do 2016. je obavljao funkciju direktora UniCredit Bank Banja Luka.

>>Zaba uvela besplatnu uslugu za mobilno plaćanje – IziPay