Regina M. Castillo nova je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

S gospođom Castillo kao predstojnicom Ured UNICEF-a za Hrvatsku nastavit će raditi u partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske, lokalnom zajednicom, privatnim sektorom i ostalim dionicima s ciljem stvaranja boljih životnih uvjeta za djecu u Hrvatskoj, ali i dijeljenja resursa za dobrobit djece diljem svijeta

284
Regina Castillo
Regina M. Castillo nova je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Regina M. Castillo je 1. svibnja 2019. godine imenovana novom predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Prije ovog imenovanja gospođa Castillo obnašala je dužnost predstojnice Ureda UNICEF-a u Paragvaju (od 2016. godine).

„Čast je surađivati s Vladom Republike Hrvatske u stvaranju pozitivnih promjena u životima najranjivije djece u Hrvatskoj kroz različite programe i aktivnosti (poput ranog razvoja djece, zaštite djece, edukacije ili participacije), ali i u životima djece iz ostalih dijelova svijeta. Hrvatska je izuzetan ʼizvoznikʼ i riznica dobrih praksi te je značajno pridonijela ostvarivanju dječjih prava diljem svijeta”, izjavila je Regina Castillo.

Karijeru u Ujedinjenim narodima započela 2001. godine, te je do 2006. godine bila zadužena za gospodarska i socijalna pitanja u Izvršnom uredu glavnoga tajnika Ujedinjenih naroda Kofija A. Annana u New Yorku. Zatim je radila u sklopu Zajedničkog programa Ujedinjenih naroda za HIV/AIDS (UNAIDS), najprije kao voditeljica Partnerstava s privatnim sektorom u Ženevi (2006. − 2012.), a zatim kao direktorica za Boliviju, Ekvador i Peru, sa sjedištem u Limi (2012. − 2015.).

Regina Castillo stekla je više od 20 godina iskustva u upravljanju timovima, izradi i provedbi programa, multilateralnom pregovaranju, partnerstvima i prikupljanju sredstava. Diplomirala je međunarodne odnose i javnu politiku, a ima dvojno državljanstvo Nikaragve i Španjolske.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku nastavit će raditi u partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske, lokalnom zajednicom, privatnim sektorom i ostalim dionicima s ciljem stvaranja boljih životnih uvjeta za djecu u Hrvatskoj, ali i dijeljenja resursa za dobrobit djece diljem svijeta.