Novi član Uprave RBA Daniel Mitteregger

Novi član Uprave Daniel Mitteregger bit će zadužen za upravljanje kreditnim rizicima, poslovanje s restrukturiranim klijentima i naplatu te kontrolu rizika. Dolazi iz Raiffeisen Bank International AG (RBI) gdje je bio voditelj Odjela za upravljanje posebnim izloženostima za austrijske i međunarodne klijente

274
Daniel Mitteregger
Novi član Uprave RBA, Daniel Mitteregger

Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) na sjednici održanoj u utorak, 19. prosinca 2017., usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) za imenovanje Daniela Mittereggera novim članom Uprave RBA.

Daniel Mitteregger karijeru je započeo u Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) u Beču kao pripravnik, nakon čega 2010. godine dolazi na mjesto voditelja tima za Upravljanje problematičnim plasmanima. Krajem 2010. godine, Mitteregger prelazi u Hypo Alpe – Adria Bank International AG te obnaša funkciju voditelja Odjela za ozdravljenje klijenata.

Dugogodišnje iskustvo

Godine 2013. postaje voditelj Odjela za upravljanje specijalnim izloženostima. Potom odlazi u Raiffeisen Bank International AG (RBI) te je imenovan voditeljem Odjela za upravljanje posebnim izloženostima za austrijske i međunarodne klijente. Na toj je dužnosti bio do dana postavljanja za člana Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb.

“Novi član Uprave ima dugogodišnje iskustvo u Raiffeisen grupaciji, osobito u međunarodnom okruženju, te posjeduje široko znanje o bankarskom tržištu. Njegova će znanja, stručnost i vještine svakako doprinijeti i ostvarivanju poslovnih ciljeva te jačanju tržišne pozicije Raiffeisen banke u Hrvatskoj.

Kontrola rizika

Kolega Mitteregger će nastaviti s unaprjeđenjem i jačanjem organizacijskih dijelova banke za koji je nadležan te će dodatno osnažiti Upravu, menadžment i djelatnike banke“, kazao je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA, kojemu je na sjednici HNB-a produljen mandat.

Ovim imenovanjem, u nadležnosti Daniela Mittereggera su upravljanje kreditnim rizicima, poslovanje s restrukturiranim klijentima i naplata te kontrola rizika.