Valentina Belavić preuzima mjesto menadžerice za proizvodnju piva i cidera Heineken

Valentina Belavić, trenutačna direktorica Sektora lanaca opskrbe u Heinekenu Hrvatska, u rujnu preuzima poziciju globalne menadžerice za proizvodnju piva i cidera u sjedištu kompanije u Amsterdamu

172
Valentina Belavić
05.07.2019. Valentina Belavic, Heineken, foto Sasa Cetkovic

Valentina Belavić od 1. rujna 2019. preuzima poziciju globalne menadžerice za proizvodnju piva i cidera u sjedištu kompanije Heineken u Amsterdamu.

Valentina trenutačno obnaša funkciju direktorice Sektora lanaca opskrbe u Heinekenu Hrvatska. Svoju karijeru započela je u Karlovačkoj pivovari, koja je od 2003. dio Heinekena, kao pripravnica u Odjelu proizvodnje, a nakon toga kao tehnolog. 2007. godine promaknuta je u rukovoditeljicu Odjela osiguranja kvalitete, 2012. postaje rukovoditeljica Odjela proizvodnje da bi uskoro bila promaknuta na poziciju rukovoditeljice proizvodnje i osiguranja kvalitete.

2013. godine dobiva titulu Majstor pivar (Master Brewer) unaprijedivši svoj vještine mentoriranja mlađih kolega i razvoja pivskih recepata. U studenom 2015. imenovana je na trenutnu poziciju direktorice Sektora lanca opskrbe u Heinekenu Hrvatska.

>>Odin Goedhart novi je predsjednik Uprave kompanije Heineken Hrvatska

Briga o zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti

Valentina Belavić, navodi se u priopćenju iz kompanije Heineken Hrvatska, predano je radila na izgradnji visoko učinkovitog tima s jasnim fokusom na ljude, sigurnost, kvalitetu i održivost. Imala je ključnu ulogu u korištenju sinergijskih prednosti Adria tima kako bi se povećala fleksibilnost i agilnost funkcije lanca opskrbe na razini regije.

Njezin strateški pristup i predanost pivovari duge tradicije rezultirali su mnogim novim projektima i ulaganjima kojima je zajednička briga o zaštiti okoliša te povećanje energetske učinkovitosti. Tu su, između ostalog, izgradnja novog „zelenog“ skladišta, postavljanje solarnih panela na njegov krov, pokretanje nove kombi linije,  zamjena halogene rasvjete  LED rasvjetom i uvođenje električnih viličara.

Strast prema pivarstvu i tehnologiji, snažna predanost postizanju rezultata i uključiv stil vođenja učinili su Valentinu prepoznatljivim uzorom za žene u pivarskoj industriji, lancu opskrbe i šire. Tako svoje znanje te kompetencije prenosi i kao predavačica studentima Veleučilišta u Karlovcu.

Kompanija je navela da će se ime nasljednika ili nasljednice Valentine Belavić na funkciji direktora Sektora lanca opskrbe Heineken Hrvatska objavit naknadno.