ZG holding: Imenovani voditelji triju podružnica i Gradske plinare – opskrba

Do okončanja javnih natječaja upravljanje u šest podružnica preuzet će privremeno članovi Uprave Zagrebačkog holdinga, dok su u četiri podružnice i Gradskoj plinari d.o.o. imenovani v.d. voditelji iz redova trenutnih zaposlenika

81

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je u četvrtak Davora Vića za voditelja podružnice Čistoća, Jeronima Tomasa za direktora trgovačkog društva Gradska plinara – opskrba d.o.o., Davora Poljaka za direktora komunalne tvrtke Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., dok je za direktora tvrtke Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. imenovan Marko Šarić.

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru Zagreb – Opskrba d.o.o. dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama, pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

Privremeni voditelji

“Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji”, navodi se u priopćenju Zagrebačkog holdinga.

Do okončanja javnih natječaja, koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna, upravljanje u sljedećih šest podružnica preuzet će privremeno članovi Uprave Zagrebačkog holdinga:

 • za podružnicu Vladimir Nazor imenuje se član Uprave Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslavu Čulku za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Gradska groblja imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roku Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Autobusni kolodvor imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras
 • za podružnicu Arena Zagreb imenuje se član Uprave Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretanu Šariću za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Zagrebački digitalni grad imenuje se član Uprave Boris Sesar
 • za podružnicu Zrinjevac imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras

U četiri podružnice  društvu Gradska plinara d.o.o. Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je v.d. voditelje iz redova trenutnih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

 • za podružnicu Zagrebačke ceste imenuje se Davor Merkaš
 • za podružnicu Robni terminali Zagreb imenuje se Ivica Tokmadžić
 • za podružnicu Tržnice Zagreb imenuje se Božena Cvitanović
 • za podružnicu Zagrebparking imenuje se Krešimir Milinović
 • za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o. imenuje se Miroslav Živko

Novi natječaji

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata.

Svi zainteresirani kandidati koji svojim kompetencijama i etičnim pristupom poslovanju mogu i žele doprinijeti razvoju Zagrebačkog holdinga i unapređenju usluga našim građanima, moći će se prijaviti na natječaje koji će biti objavljeni na web stranicama Zagrebačkog holdinga, poručeno je u priopćenju.