Končar EI: Predložena dividenda od 15 kuna po dionici

Predložena dividenda je za jednu kunu veća nego prethodne godine, kada je dioničarima isplaćena dividenda od 14 kuna po dionici.

294
Končar EI
Glavna skupština društva Končar Elektroindustrija zakazana je za 6. lipnja ove godine

Uprava i Nadzorni odbor Končar Elektroindustrije (Končar EI) predlažu Glavnoj skupštini društva da se dioničarima isplati dividenda od 38,36 milijuna kuna, odnosno 15 kuna po dionici, objavljeno je putem Zagrebačke burze. To je nešto više od polovice dobiti ostvarene u 2018. godini. Končar EI u prošloj godini ostvarila je, naime, dobit od 75,5 milijuna kuna.

Preostali dio dobiti u iznosu od 3,8 milijuna kuna rasporedio bi se u zakonske rezerve te 33,37 milijuna kuna u ostale rezerve.

Predložena dividenda je za jednu kunu veća nego prethodne godine, kada je dioničarima isplaćena dividenda od 14 kuna po dionici.

Glavna skupština društva zakazana je za 6. lipnja

Osim prijedloga dividende, Končar Elektroindustrija objavila je ovog tjedna da je u sklopu strategije koncentracije na temeljne djelatnosti prodala dionice u tvrtki Kućanski aparati te udjele u tvrtki LE, koja se bavi proizvodnjom niskonaponskih sklopki. To su bile zadnje dvije tvrtke iz sastava Končar grupe koje se ne bave osnovnim poslovanjem. Vrijednosti transakcija nije objavljena.

Dionice Kućanskih aparata kupili su radnici i menadžment kompanije (ukupno 123 kupca), a tvrtku LE je od Končareve kompanije Niskonaponske sklopke i prekidači preuzela talijanska kompanija Lovato Electric.

“Lovato Electric nastaviti proizvodnju grebenastih sklopki uz preuzimanje adekvatnog broja radnika uz zaštitu njihovih stečenih prava po Kolektivnom ugovoru čime je pokazana briga o nastavku proizvodnje te radnim mjestima“, navodi se u priopćenju Končar EI.