Najznačajniji svjetski natječaj za održivi razvoj

Natječaj je namijenjen arhitektima, urbanistima, inženjerima građevine, izvođačima i građevinskim tvrtkama

73
LafargeHolcim

LafargeHolcim natječaj namijenjen je arhitektima, urbanistima, inženjerima građevine, izvođačima i građevinskim tvrtkama koje uvode održiva rješenja u suvremenu gradnju.

Traže se projekti i koncepti iz arhitekture, inženjerstva, urbanizma, znanosti o materijalima, građevinske tehnologije i srodnih područja, kako rješenja profesionalaca tako i odvažne ideje studenata, koje kombiniraju održiva građevinska rješenja s arhitektonskom izvrsnošću.

Projekti trebaju biti u visokoj fazi završetka projektiranja, s vrlo vjerojatnim statusom realizacije i čija izgradnja nije smjela početi prije 1. siječnja 2019. godine.

Natječaj se paralelno odvija u pet geografskih regija od kojih svaka ima svoj žiri, članovi kojeg su ugledni i nezavisni stručnjaci.

Ocjenjivanje projekata provest će se prema pet ključnih kriterija čiji je cilj razjasniti principe održive gradnje i stanovanja za buduće generacije.

Proglašenje pobjednika natječaja održat će se u drugoj polovici 2020. godine na svečanoj dodjeli u svakoj regiji pojedinačno.

Pobjednici iz svake regije ulaze u globalni LafargeHolcim natječaj u 2021. godini čije će projekte ocijeniti žiri pod vodstvom Hashima Sarkisa (Massachusetts Institute of Technology, USA), kustosa Venecijanskog bijenala arhitekture 2020.

Prijaviti se treba do 25. veljače. Vodič za prijave: www.lafargeholcim-awards.org/guide