Ericsson će isporučiti 5G mrežu za Orange France

Ericssonovi 5G RAN proizvodi i rješenja bit će implementirani u Orangeovu mrežu u tri francuske regije. Petogodišnji ugovor učinit će Ericsson glavnim isporučiteljem radijske pristupne mreže ovog operatora

137
Orange France

Orange France odabrao je Ericsson za isporuku 5G radijske pristupne mreže (Radio Access Network – RAN) u tri glavne francuske regije, uključujući glavni grad Pariz, i modernizaciju postojeće 2G/3G /4G radijske pristupne mreže.

Ericssonovi 5G RAN proizvodi i rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava bit će implementirani u mrežu operatora Orange u francuskim regijama Sjeveroistok, Jugozapad i Ile de France/Pariz. Petogodišnji ugovor učinit će Ericsson glavnim isporučiteljem radijske pristupne mreže ovog operatora.

Partnerstvo također uključuje usluge održavanja i implementiranja.

Implementacija započinje što je prije moguće kako bi 5G mreža operatora Orange France bila spremna za pokretanje 5G usluga još tijekom 2020. godine, kada frekvencije budu dostupne.

Energetska optimizacija

Kao dio zajedničkog pristupa energetskoj optimizaciji, proizvodi i rješenja Ericssonovog radijskog sustava poboljšat će ugljični otisak kroz bolju energetsku učinkovitost.

>>TIM i Ericsson postigli novi europski brzinski rekord u 5G mreži

“Za Orange implementacija 5G predstavlja ogroman izazov i jedan je od glavnih prioriteta našeg strateškog plana Engage 2025. Nastavljamo partnerstvo s Ericssonom kao ključnim dugoročnim partnerom kako bismo razvili moćnu i inovativnu 5G mrežu. 5G će omogućiti razvoj novih slučajeva upotrebe i novih usluga te pružiti atraktivnije iskustvo našim kupcima – u potrošačkom kao i u poslovnom segmentu. Ovim sporazumom Orange potvrđuje svoju ambiciju da bude lider u mrežama”, rekla je Fabienne Dulac, zamjenica izvršnog direktora Orange Francea.

“Pored nevjerojatnih novih iskustava u širokopojasnoj mreži za mobilne korisnike, 5G će omogućiti transformiranje poslovanja, industrije i društva diljem Francuske. Radit ćemo u bliskom partnerstvu s kompanijom Orange France kako bismo to ostvarili i donijeli prednosti 5G mreže kupcima francuskog operatora. Današnja prekretnica u Francuskoj značajna je i u Ericssonovoj suradnji s Orangeom, istaknutim svjetskim partnerom”, poručio je Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu.

Ericsson trenutačno ima 80 komercijalnih 5G sporazuma i ugovora s operatorima, od kojih su 34 javno objavljena, uključujući 24 mreže pete generacije koje su već u radu na četiri kontinenta.