Lenovo povećao prihode za 23 posto, a neto dobit za 65 posto

Tvrtka Lenovo ostvarila je značajna poboljšanja na godišnjoj razini, s porastom neto dobiti na 512 milijuna američkih dolara, što na godišnjoj razini predstavlja rast od 65%, te povećanjem neto marže za 0,7 postotnih bodova.

24
Lenovo

Lenovo Group objavio je rekordne kvartalne rezultate Grupe. Operativna izvrsnost, inovativnost i snažna izvedba tvrtke naglašavaju poboljšanja u svim ključnim poslovnim grupama, unatoč izazovima vezanim uz opskrbu širom industrije. Sve navedeno, zajedno s prilikama stvorenim ubrzanom digitalizacijom, inteligentnom transformacijom i IT nadogradnjom uređaja, infrastrukture i aplikacija diljem svijeta, nastavlja poticati dugoročno i održivo povećanje profitabilnosti Grupe.

Tvrtka Lenovo ostvarila je značajna poboljšanja na godišnjoj razini, s porastom neto dobiti na 512 milijuna američkih dolara, što na godišnjoj razini predstavlja rast od 65%, te povećanjem neto marže za 0,7 postotnih bodova, napredujući prema cilju Grupe da udvostruči profitabilnost u sljedeće tri godine. Dobit prije oporezivanja iznosila je 742 milijuna američkih dolara, što je porast od 58% na godišnjoj razini, a prihod Grupe nastavio je svoju snažnu putanju rasta dosežući 17,9 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 23% na godišnjoj razini. Operativni novčani tok udvostručen je na godišnjoj razini na 1,6 milijardi američkih dolara, dok su istovremeno troškovi za istraživanje i razvoj Grupe u ovom kvartalu porasli za gotovo 60%, zahvaljujući povećanim ulaganjima u inovacije.

Nadalje, strategija za poticanje održivog poboljšanja dobiti i rasta nastavit će se fokusirati na poslovanja i segmente s visokom maržom, istovremeno udvostručavajući ulaganja u istraživanje i razvoj tijekom sljedeće tri godine, kao što je najavljeno u prošlom kvartalu. Taj će fokus podržati kontinuiranu transformaciju Grupe, razvijajući tehnologiju usredotočenu na nove IT mogućnosti i tehnološku arhitekturu „Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence”, nastalu zbog promjenjivih potreba korisnika.