Mplus Grupa formira novu eCommerce vertikalu pod brendom Eplus Ventures

Nova poslovna vertikala Mplus Grupe nastala je okrupnjavanjem kompanija stečenih u razvoju Grupe. Okuplja platforme Megabon i Pink Panda koje većinom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima

47
Eplus Ventures
Tina Jan, CEO Pink Pande

Mplus Grupa (Meritus ulaganja d.d) objavila je da formira novu poslovnu eCommerce vertikalu koja će djelovati pod brendom Eplus Ventures. Nova vertikala okuplja više od 2,5 milijuna aktivnih i registriranih korisnika i očekuje se da će na godišnjoj razini ostvariti više od 30 milijuna eura bruto prihoda. Rast i inovacije potpomognute vodećim tehnološkim postignućima, personaliziranim iskustvom kupovine te naglaskom na besprijekorno korisničko iskustvo ključne su odrednice na kojima Mplus temelji svoje daljnje aktivnosti u eCommerce segmentu, navodi se u priopćenju kompanije.

“Formiranje Eplus Ventures vertikale označava nastavak naše uspješne strategije u izgradnji poslovnih vertikala koje se implementacijom inovativnih i pametnih rješenja međusobno nadopunjuju te doprinose rastu i razvoju cijele Mplus Grupe. Sklapanjem partnerstva s eCommerce kompanijama gradimo put ka uspostavljanju vodeće takve vertikale u srednjoj i istočnoj Europi. Sinergijom svih naših članica iz BPTO, HR, a sada i eCommerce sektora nudimo cjelovita i integrirana rješenja s podizanjem kvalitete korisničkog iskustva i naglaskom na održivost“, izjavio je predsjednik Uprave društva Meritus ulaganja d.d. Darko Horvat.

Platforme Megabon i Pink Panda

Nova poslovna vertikala Mplus Grupe nastala je okrupnjavanjem kompanija stečenih u razvoju Grupe. Pružajući usluge milijunima korisnika na 13 tržišta srednje i istočne Europe kroz 11 web shopova i online marketplaceova, okuplja platforme koje većinom posluju u beauty, healthcare i travel segmentima te rade s tvrtkama L’Oréal, Hilton, Radisson Blu i drugim renomiranim partnerima. Radi se o platformama Megabon i Pink Panda koje povezuje eCommerce poslovni model i snažna orijentiranost na krajnje korisnike. Trenutno Eplus Ventures zapošljava više od 100 stručnjaka iz područja eCommerce industrije, specijaliziranih za različite usluge vezane uz tehnologiju, prodaju, marketing i korisničku podršku.

Fokus na tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo dobili priliku kao dio Mplus Grupe pomoću inovativnih rješenja razvijati eCommerce sektor. Putem Eplus Ventures vertikale okupljamo najbolje stručnjake i donosimo inovativne prakse iz širokog spektra područja, a sve s ciljem rasta, širenja mreže korisnika i kreiranja vrhunskog korisničkog iskustva“, rekao je Almir Đešević, CEO Megabona.

„Naš fokus uvijek je bio usmjeren na krajnjeg kupca i razvijanje procesa koji će omogućiti brzinu, jednostavnost i laku dostupnost usluga. U Mplusu smo pronašli snažnog partnera i ključnu podršku u daljnjem razvoju našeg poslovanja i eCommerce industrije općenito“, istaknula je Tina Jan, CEO Pink Pande.

Daljnjim razvojem fokus se stavlja na tržišta Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije s planom pozicioniranja kao vodećeg operatora eCommerce platformi u tom dijelu Europe.
Mplus Grupa, koja je prošle godine ulaskom u partnerstvo s Manpowerom oformila Workplace Grupu, HR poslovnu vertikalu koja se temelji na pružanju integriranih usluga upravljanja ljudskim resursima, selekcije i zapošljavanja, ovim je novim potezom potvrdila daljnji smjer i uspješnu strategiju koja se temelji na dobroj procjeni potreba tržišta i prepoznavanja prilika za rast i razvoj.