Nastavlja se gradnja autoceste A11 na dionici Lekenik – Sisak

Hrvatske autoceste natječaj za radove na autocesti A-11 prema zaključku Vlade moraju raspisati najkasnije do 28. veljače ove godine. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 300 milijuna kuna. Rok za izvedbu radova je dvije godine od potpisivanja ugovora

70
autocesta Lekenik - Sisak

Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak, 4. veljače, zadužila Hrvatske autoceste da raspišu natječaj za završetak gradnja autoceste A-11 na dionici Lekenik – Sisak. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 300 milijuna kuna.

Autocesta planirane dužine 47,5 kilometara počela se graditi još 2006. godine, a do sada je izgrađeno 30 kilometara.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade kako vjeruje da bi taj projekt izgradnje autoceste od Lekenika do čvora Sisak, uz brzu cestu do središta grada, mogao biti završen u roku od dvije do dvije i pol godine.

“Vlada RH podržava završetak izgradnje autoceste na dionici Lekenik- Sisak kao prioritetni projekt za dugoročnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije”, rekao je pak ministar mora, prometa i infrastrukture Davor Butković.

Natječaj za izvođača radova do 28. veljače

Hrvatske autoceste natječaj za radove na autocesti A-11 prema zaključku Vlade moraju raspisati najkasnije do 28. veljače ove godine. Rok za izvedbu radova je dvije godine od potpisivanja ugovora.

Za dionicu Lekenik – Sisak dugu 10,9 kilometara Hrvatske ceste su ishodile građevinsku dozvolu, a radovi za izmještanje instalacija za čitavu dionicu su u tijeku. Od ukupno ugovorenih radova u iznosu od 23 milijuna kuna, do sada su realizirani radovi u iznosu od 17,7 milijuna kuna. Preostali radovi na izmještanju instalacija bit će završeni do kraja ove godine, najavio je ministar Butković.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta za dionicu od Lekenika do Siska su u tijeku, a javni natječaj za uslugu nadzora radova čija je vrijednost procijenjena na 7,5 milijuna kuna bit će raspisan u travnju.

U veljači ove godine Hrvatske autoceste raspisat će javni natječaj za istražne arheološke radove čija je vrijednost procijenjena na 10,5 milijuna kuna.