Algebra ulaže 110 mil. kuna u vlastiti kampus na Črnomercu

Kampus će se prostirati na 12,3 tisuće četvornih metara, na šest nadzemnih i dvije podzemne etaže od kojih će jedna biti garaža. Trebao bi biti završen u proljeće iduće godine, a kampus će koristiti oko 12 tisuća Algebrinih studenata i polaznika

409
Hrvoje Balen, jedan od trojice suosnivača, i član Uprave Algebre.

Nakon Infobipa i Rimac automobila u gradnju vlastitog kampusa krenulo je i visoko učilište Algebra, najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj. Kampus se već gradi nedaleko zagrebačkog Zapadnog kolodvora, iza Laube, a planirana investicija vrijedna je oko 110 milijuna kuna. Prema najavi to je najveća privatna investicija u obrazovanje u Hrvatskoj.

Kampus će se prostirati na 12,3 tisuće četvornih metara, na šest nadzemnih i dvije podzemne etaže od kojih će jedna biti garaža, piše Jutarnji list. Trebao bi biti završen u proljeće iduće godine, a kampus će koristiti oko 12 tisuća Algebrinih studenata i polaznika tečajeva, a maksimalni kapacitet kampusa u jednom trenutku je 1140 studenata. U kampusu će raditi oko 200 ljudi, od kojih će 160 biti stalno zaposleni, a povremeno će ga koristiti 400 vanjskih suradnika.

“Kampus je zamišljen da bude sve u jednim: od predavanja, vježbi i labosa, preko studija za snimanja i coworking prostora pa sve do Algebra Laba”, tumači Hrvoje Balen, uz Mislava Balkovića i Tomislava Dominikovića jedan od trojice suosnivača, i član Uprave Algebre. Dodaje kako je jedini sličan prostor u Hrvatskoj Nacionalna sveučilišna knjižnica u kojoj studenti mogu zajedno učiti i raditi, ali NSK nema druge sadržaje ni kapacitete kakve će nuditi Algebra.

“Cilj je bio stvoriti multidisciplinarni prostor na kojem će se omogućiti sinergija znanja i kreativnosti studenata računarstva, digitalniog dizajna, multimedije i digitalnog marketinga. Mislimo da smo u tome uspjeli. Da smo otišli korak dalje od onoga što danas nudi bilo koja obrazovna institucija na jednom mjestu.”

Balen kaže kako su dugo tražili lokaciju na kojoj bi okupili sve svoje aktivnosti.

“Na Črnomercu (na prostoru bivše vojarne na Ilici, op. r.) unajmljujemo prostor koji posljednjih godina kontinuirano proširujemo. Za tu lokaciju vežu nas mnoga postignuća, tako da je to jedna draga epizoda u našem razvoju. Međutim, Algebra je jako narasla i nužan nam je vlastiti prostor kako bismo bili još kvalitetniji i fleksibilniji te imali mogućnosti kakve trenutno nemamo”, razlaže Balen.

Novi kampus nudit će mogućnost hibridnog obrazovanja. Balen kaže kako jako puno ulaži u online ponudu studiranja i obrazovanja, ali da imaju puno stranih studenata koji dolaze fizički studirati u Zagreb. Potvrđuje kako njihova iskustva pokazuju da se ne može baš sve prenijeti online.

“Svi znamo da studiranje nije fokusirano samo na knjige i znanost. Studiranje je vrijeme za izgradnju odgovornosti, samostalnosti, socijalnih vještina, prijateljstva, simpatija i drugih spoznaja do kojih ćete teško doći fokusirani na komunikaciju preko nekog ekrana.”

Algebrin kampus imat će najvišu energetsku klasu A+. Podovi će biti od recikliranog vinila 2tec2. Zaposlenici će se poticati da na posao dolaze biciklima i romobilima, a u podzemnoj etaži će im na raspolaganju biti garderobe s tuševima.

>>Mislav, Hrvoje i Tomislav iz Algebre hrvatski su EY Poduzetnici godine