Mislav, Hrvoje i Tomislav iz Algebre hrvatski su EY Poduzetnici godine

Šesto izdanje hrvatskog EY poduzetnika godine okupilo je 55 poduzetnika iz 40 tvrtki. Kandidati svoj posao razvijaju u sedam različitih industrija. U trenutku prijave zapošljavali su gotovo 3500 radnika i zajedno generirali prihod od 2,6 milijardi kuna.

196
Algebra -EY Poduzetnik godine
Mislav Balković, Hrvoje Balen i Tomislav Dominiković, osnivači i suvlasnici Algebre, pobjednici su 6. hrvatskog izbora EY poduzetnik godine.

Mislav Balković, Hrvoje Josip Balen i Tomislav Dominiković, osnivači i suvlasnici tvrtke za obrazovanje odralih Algebra, pobjednici su šestog hrvatskog izbora EY Poduzetnik godine. Njih trojica predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici sljedeće godine u Monte Carlu.

“Kada smo iz sobe moje bake krenuli s idejom i vizijom da Hrvatskoj treba drugačije i bolje obrazovanje, nismo vjerovali da ćemo 22 godine kasnije biti najveći privatno obrazovni sustav u Hrvatskoj, da ćemo imati dopusnicu sveučilišta i da ćemo dotaknuti živote 15 tisuća ljudi godišnje. Zahvaljujem žiriju što nas je prepoznao. zahvaljujem cijelom timu što su to izgradili i svim ljudima koji su nam dali povjerenje da im izgrađujemo karijeru svih ovih godina. Bez toga danas ne bismo bili ovdje”, rekao je Mislav Balković u ime nagrađenog trojica iz Algebre.

Algebra je usmjerena na visoko obrazovanje preddiplomske i diplomske razine, cjeloživotno obrazovanje te korporativna školovanja. Uz to, u Algebri se bave i pripremom srednjoškolaca za maturu te digitalnim obrazovanjem učenika osnovnih škola. Aktivni su i na području obrazovnog konzaltinga te digitalnog izdavaštva. Kroz 21 godinu postojanja obrazovne programe raznih vrsta u Algebri je završilo više od 120.000 polaznika.

„Unatoč svim nedaćama koje su nas snašle u ovoj godini, uz silnu energiju i želju uspjeli smo se izboriti i nastaviti razvijati svoj san. Dolazimo iz sektora koji nije primarno doživljavan kao poduzetnički, iz sektora obrazovanja, ali smo bili predani u tome da izgradimo uspješan sustav kojim ćemo sudjelovati u stvaranju novih ideja, dodatnih vrijednosti i budućih stručnjaka na dobrobit svih nas.“, dodao je Hrvoje Balen.

Poduzetničke priče – inspiracija za promjene

EY Poduzetnik godine  globalni je program koji se u svijetu provodi više od 30 godina u šezdesetak zemalja.U šest godina otkako se održava u Hrvatskoj program je okupio više od 200 poduzetnika iz svih krajeva zemlje koji su svojim pričama o uspjehu, borbenom duhu, viziji te pogledima na razvoj društva u cjelini potvrdili da u Hrvatskoj postoje istinski poduzetnici koji svakoga dana stvaraju nove vrijednosti i grade bolje poslovno okruženje.

Program je jedinstveni po tome što najbolje izabiru sami poduzetnici okupljeni u nezavisni žiri. Vodeći se jasnim kriterijima izbora koji nadilaze same poslovne rezultate i financijske pokazatelje, žiri je za dosadašnje pobjednike hrvatskog programa odabrao poduzetnike koji su svojim pričama pokazali kako mognu ravnopravno konkurirati najuspješnijim kolegama iz čitavog svijeta. Svjetska završnica programa, na kojoj sudjeluje i hrvatski pobjednik, je ono što ovaj program čini posebnim, doprinoseći tako globalnoj promociji hrvatske izvrrsnosti i domaćeg poduzetništva.

“Tijekom šest godina u Hrvatskoj program je privukao 184 poduzetnika čija je ekonomska vrijednost i društveni utjecaj zaslužuju naše priznanje, pozornost i zahvalnost, Njihove osobne i poduzetničke priče inspiracija su i izvor pozitivne energije koja može i mora biti pokretač promjena u našem društvu”, rekao je Berislav Horvat, glavni EY partner za Hrvatsku.

Šest finalista

Šesto izdanje hrvatskog EY poduzetnika godine okupilo je 55 poduzetnika iz 40 tvrtki. Kandidati koji su zadovoljili uvjete programa dolaze iz 16 gradova i općina, a svoj posao razvijaju u sedam različitih industrija. U trenutku prijave zapošljavali su gotovo 3500 radnika i zajedno generirali prihod od 2,6 milijardi kuna.

Među njima je žiri odabrao šest finalista.

  • Nikica Gabrić (Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost)
  • Anita Cvetić Oreščanin, Dražen Oreščanin i Lidija Karega (Poslovna inteligencija d.o.o.)
  • Gordan Lauc (Genos d.o.o.)
  • Stjepan Šafran (Metal produkt d.o.o.)
  • Darko Sertić (Applied Ceramics Inc.)
  • Mislav Balković, Hrvoje Josip Balen i Tomislav Dominiković (Algebra d.o.o.).

Žirijem je i ove godine predsjedao Emil Tedeschi, a članovi su bili Nenad Bakić, Saša Cvetojević te bivši pobjednici Alan Sumina, Mate Rimac, Đuro Horvat, Mate Pipunić i Silvio Kutić.