Amazon najavio ulazak na tržište nekretnina

Internetska trgovina Amazon bi se ovime pridružila Facebooku i Googleu kao potencijalni izvor poslova za agente za nekretnine

63
Amazon tržište nekretnina

Globalna internetska trgovina Amazon nedavno je zainteresirala javnost najavom na svojim stranicama da će uskoro ući na već zasićeno nekretninsko tržište.

Amazonova stranica na kojoj se najava pojavila bila je aktivna tek nekoliko minuta. Locirana je u dijelu Home and Business. Ona je namijenjena klijentima s iskustvom u kućnim popravcima, s elektronikom, instalacijama i raznim drugim povezanim uslugama.

Međutim, prije nego je deaktivirana, link na stranici od posjetitelja je tražio da unesu svoj poštanski broj. Na stranici je također stajao natpis “Uskoro”, zajedno s opcijom slanja elektroničke pošte kada stranica bude aktivna odnosno kada usluga bude dostupna.

Amazon bi se ovime pridružio Facebooku i Googleu kao potencijalni izvor poslova za agente za nekretnine. Ova kratko najavljena usluga omogućila bi posjetiteljima internet trgovine da unajme agenta za posredovanje u prodaji nekretnina.

Konkurenti Zillow i Redfin

Agenti bi Amazonu za novog klijenta plaćali proviziju. Osim njih, Amazon bi i ostalim savjetnicima za kupnju nekretnine mogao biti mjesto na kojem će nalaziti potencijalne poslove.

Glavni konkurenti Amazona na ovom tržištu su Zillow i Redfin, obje tvrtke sa sjedištem u Seattleu.

Najavu su primijetili i u američkom Udruženju posrednika u prodaji nekretnina (National Association of REALTORS). Iz Udruženja su poručili kako Amazon još nije dobio dozvolu da na svoje stranice aplicira zaštićeni znak “REALTOR®”. Udruženje ima određene propise kojih se korisnici moraju pridržavati.