Bjelovar u novi nogometni stadion ulaže 22 milijuna kuna

Grad će gradnju stadiona financirati vlastitim sredstvima i kreditom od 14 milijuna kuna. Početak gradnje predviđen je u listopadu.

120

U Bjelovaru je pokrenut projekt izgradnje nogometnog stadiona vrijedan 22 milijuna kuna. Novi stadion bit će multifunkcionalan, primjeren potrebama, ali i financijskim mogućnostima proračuna pa će se graditi u fazama.

Stadion s drvenim tribinama i dotrajalim svlačionicama odlazi u prošlost, a zamijenit će ga novi s glavnim i dva pomoćna igrališta te tribinama s 1500 sjedećih mjesta od kojih će 700 biti natkriveno.

“Ovaj stadion primjeren je bjelovarskim potrebama. Ne može se graditi sredstvima iz europskih fondova, no Hrvatski nogometni savez, s kojim smo stalno bili u kontaktu, zainteresiran je za gradnju stadiona i pomoći će s određenim financijskim iznosom koji će sigurno biti veći od milijun kuna”, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Za prijašnji je projekt najniža ponuda izvođača bila gotovo 30 milijuna kuna pa novi projekt osigurava znatne uštede. Uz multifunkcionalnost i zadovoljavanje uvjeta za drugoligaško natjecanje.

Grad će gradnju stadiona financirati vlastitim sredstvima i kreditom od 14 milijuna kuna. Očekuje se da će se na natječaj za izvođača radova javiti i bjelovarske građevinske tvrtke, a početak gradnje previđen je u listopadu.