Centar Goljak trebao bi do kraja 2023. biti objedinjen u Remetincu

Na lokaciji blizu rotora u Remetincu planira se izgradnja novog objekta kako bi svi korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Goljak na jednom mjestu mogli dobivati cjelovit program obrazovanja i svu potrebnu medicinsku skrb

48
Centar za odgoj i obrazovanje Goljak

Zagrebački centar za odgoj i obrazovanje Goljak, koji trenutno radi na četiri lokacije, mogao bi konačno biti objedinjen. Planira se izgradnja novog objekta kako bi svi korisnici centra na jednom mjestu mogli dobivati cjelovit program obrazovanja i svu potrebnu medicinsku skrb. Predložena lokacija je nedaleko rotora u Remetincu, a novi centar bi trebao biti otvoren krajem 2023. godine.

Projektom bi se mnoge stvari za djecu s najtežim dijagnozama pojednostavnile. Lokacija je dobro prometno povezana, sve bi se nalazilo na jednom mjestu pa djecu više ne bi trebalo prevoziti s jedna na drugu lokacija kao što se to sada radi.

“Uvijek nastojimo da se to obavi što brže, da djeca budu što manje u vožnji jer za njih je to, s obzirom na zdravstvene teškoće, dosta naporno iako imamo prilagođene kombije”, objašnjava ravnatelj Centra Goljak Željko Kranjec za HTV.

Novi centar imat će kapacitet do 260 korisnika i bit će moderno opremljen. U njemu će biti liječničke ordinacije, prostori za terapije, kuhinja, sobe za medicinsko osoblje. Sve će biti prilagođeno potrebama djece. Kranjec kaže kako će imati učionice za redovni i posebni program, radionice, specijalizirane kabinete za senzomotoriku i psihopedagogiju…

Pokrenut je proces izrade prostorno-planske dokumentacije, a projekt bi početkom prosinca trebalo podržati Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad.

“Ili će se napraviti nešto za djecu s Goljaka ili nova stambena zgrada. Mislim da tu dileme nema”, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Jadranko Baturić.

Zapadni dio Novog Zagreba je najbrže rastuća gradska četvrt pa se u njoj planira izgradnja osnovnih škola u Blatu i na Laništu te obnova dječjeg vrtića u Remetincu.

>>Zagreb dobiva četiri nova naselja na rubovima grada