Zgrada tvornice tjestenine “Cetina” u Omišu prenamijenit će se u hotel

Zgrada u Omišu bila je derutna i trebalo je uložiti velika sredstva u njenu obnovu ili tvornicu preseliti iz centra grada, na primjerenije mjesto za prozvodni pogon, objasnio je Ivica Babić. vlasnik lanca peekara koji je 2004. kupio splitsku "Preradu" i s njome tvornicu "Cetina".

175
Cetina Omiš

Zgrada tvornice tjestenine “Cetina” u Omišu, smještena na samom ušću Cetine, uz gradsku luku, prenamijenit će se u hotel, a proizvodnja tjestenine seli u Čakovec. Omiška tvornica obustavit će proizvodnju 1. lipnja, nakon 97 godine, no brend “Cetina” ostaje aktivan.

“Sačuvali smo brend Cetina, kao i sva radna mjesta iz tvornice tjestenine. Dvadeset i dvoje radnika je zbrinuto, sve smo dogovorili”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ivica Babić, vlasnik pekara i prodajnog lanca “Babić” koji je 2004. godine od slovenskoga “Žita” kupio splitsku “Preradu”, a s njome i “Cetinu”. Prije dvije godina zgrada je prodana Krunoslavu Šariću, no proizvodnja je nastavljena.

Strateškim partnerstvom osigurali smo da brend ostaje aktivan, no proizvodnja seli ti u Čakovec, rekao je Babić. “Neophodno je bilo optimizirati proizvodnju tjestenine, a uz to zgrada ‘Cetine’ u Omišu bila je derutna. Trebalo je uložiti velika sredstva u njenu obnovu ili tvornicu preseliti iz centra grada, na primjerenije mjesto za prozvodni pogon“, objasnio je Babić.

Trokatnica građena u Doba Austro-Ugarske je zaštićeno dobro i pod nadzorom je konzervatora. Obnova bi trebala trajati dvije godine.