Kroz Školu pametnih financija prošlo više od 2000 građana

Gotovo 85 posto polaznika potvrdilo je da ih je radionica potaknula na usvajanje nekih dobrih financijskih navika, poput vođenja budžeta, štednje, upravljanja potrošnjom i slično

140
Škola pametnih financija

U nešto više od četiri mjeseca, otkako je Erste banka pokrenula besplatni nacionalni program financijske pismenosti pod nazivom Škola pametnih financija, interni treneri banke dosad su održali ukupno 150 radionica diljem Hrvatske, koje je pohađalo više od 2000 građana.

Statistike pokazuju da oko 73 posto polaznika edukativnih radionica o upravljanju osobnim financijama čine žene, a njih gotovo 70 posto ima višu ili visoku stručnu spremu. Također, gotovo 85 posto polaznika potvrdilo je da ih je radionica potaknula na usvajanje nekih dobrih financijskih navika, poput vođenja budžeta, štednje, upravljanja potrošnjom i slično.

Program koji uz radionice obuhvaća i interaktivnu video edukaciju, namijenjen je svim zainteresiranim građanima, s ciljem poticanja na usvajanje znanja i vještina iz područja upravljanja osobnim financijama, na promišljanje budućih životnih i financijskih ciljeva te svjesno upravljanje potrošnjom.

Iznimno nam je drago da su građani u ovako kratkom razdoblju prepoznali kvalitetu našeg programa društveno odgovornog poslovanja, kojim im želimo prenijeti naše znanje te im pomoći da budu još uspješniji u financijskom planiranju. Povratne informacije građana vrlo su pozitivne, pa su tako našu radionicu ocijenili s prosječnom ocjenom 4,23 a trenere s čak 4,7, što nam je velika motivacija za nastavak ovog programa. Imamo velike planove, a s obzirom na to da ovu radionicu želimo učiniti dostupnom za sve građane, u ovom trenutku intenzivno radimo na širenju broja gradova gdje je radionica dostupna”, rekao je Boris Blažević, voditelj Škole pametnih financija u Erste banci.

>>Krenula Škola pametnih financija – besplatan program financijske edukacije

Interaktivna i multimedijalna poduka

Šlola pametnih financija obuhvaća besplatne edukativne grupne radionice u trajanju od 120 minuta. Radionice sadrže interaktivnu i multimedijalnu poduku o upravljanju osobnim financijama, a provode ih više od 60 posebno osposobljenih trenera, djelatnika Erste banke. Ciljevi radionice su upoznati polaznike s jednostavnim alatima za planiranje i vođenje osobnih financija, upoznati ih sa svjesnim donošenjem potrošačkih odluka te jednostavnim metodama štednih navika.

Radionica je kroz online prijavu dostupna i  svim zainteresiranim građanima. Besplatne radionice za građane u prostorima banke u poslijepodnevnim satima trenutačno se održavaju u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Bjelovaru, Puli, Zadru i Osijeku.

Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti radionice, na raspolaganju je video edukacija u trajanju od 15 minuta koja na zabavan način prati sadržaj radionica te gledatelje upoznaje s jednostavnim i učinkovitim alatom “5 koraka za uspješno upravljanje osobnim financijama”.