Država nudi u zakup 17 prostora i osam garaža

Rok za predaju ponuda je do petka 16. veljače 2024. do 12 sati, a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku.

59
javni poziv za zakup poslovnih prostora
Natječaj 1/24: Zagreb - Prolaz sestara Baković 1 (pp1742)

Državne nekretnine objavile su javni poziv za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske kojim je u sedam gradova oglašeno 17 poslovnih prostora, osam garaža i jedna skladišna hala. Rok za predaju ponuda je do petka 16. veljače 2024. do 12 sati, a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku.

Svi poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju pa su za vrijeme trajanja natječaja organizirani pregledi u terminima objavljenima u javnom pozivu. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Osam poslovnih prostora u Zagrebu

U Zagrebu se daju u zakup poslovni prostori na osam lokacija, te garaže i parkirna mjesta u garažama. Najviše ponuđenih poslovnih prostora, površine od 14 do 84 četvorna metra, je u drugoj zoni, a početni iznos mjesečne zakupnine po četvornom metru iznosi 10,90 eura. U strogom centru grada iznos mjesečne zakupnine iznosi 25,70 eura po četvornom metru.

U nultoj zagrebačkoj zoni ponuđena su dva poslovna prostora: prostor kod Europskog trga od 30-ak četvornih metara, smješten u zgradi na uglu Vlaške i Cesarčeve, čija je početna mjesečna cijena zakupa od 760,21 eura te manji prostor od 12 četvornih metara u Prolazu sestara Baković ili nekadašnjem Miškecovom prolazu s početnom mjesečnom zakupninom od 315,08 eura.

Garaže i parkirna mjesta u garažama u zakup se daju u blizini Glavnog kolodvora, u ulici Kneza Domagoja 26, na Pešćenici u Ivanićgradskoj 59B, zatim u Divka Budaka 17 nasuprot okretišta Borongaj, u Gruškoj ulici na Savici te u zapadnom dijelu grada na adresi Tijardovićeva 22 u Prečkom, a u natječaju mogu sudjelovati i fizičke osobe.

Sisak i Petrinja

Garaža se daje u zakup i u Sisku, a u Petrinji je ponuđeno 395 četvornih metara dvorišne hale.

Poslovni prostori u Bjelovaru i Karlovcu

U Bjelovaru i Karlovcu ponuđena su po dva poslovna prostora s početnom cijenom zakupa od oko 6 eura po četvornom metru. U Bjelovaru je riječ o dva susjedna prostora veličine 50 i 70 četvornih u prizemlju zgrade okružene poslovnim lokalim,a na adresi Ivana Gundulića 10.

U Karlovcu se u zakup daju veći prostori od cca 117 i 127 četvornih metara, a smješteni su u centru na Trgu bana Petra Zrinskog 4 te u Mačekovoj 11 na križanju s prilazom Većeslava Holjevca.

Istra i Primorje

U obalnom dijelu zemlje daju se u zakup prostori u Istri i Primorju. U srcu Pule, nasuprot gradske ACI marine i nadomak stare gradske jezgre, nudi se u zakup poslovni prostor veličine 60-ak četvornih metara, s početnom mjesečnom zakupninom od 1357,16 eura.

U Rijeci se u zakup daje najmanji prostor na natječaju površine 13,93 četvorna metra, smješten je uz staro korito Rječine na adresi Fiumara 15B, a početna mu je mjesečna zakupnina 312 eura.

Zatvaranje prvog natječaja u 2024. godini (1/24) uslijedit će u podne 16. veljače 2024. do kada svi zainteresirani ponuditelji mogu osobno ili poštom predati svoje ponude na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb.