Ovog tjedna potpisivanje ugovora za gradnju autoceste Sisak – Lekenik

Dionicu dugu 11 kilometara gradit će tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika koje su ponudile da će posao izvesti za 281,3 milijuna kuna bez PDV-a. Gradnja će trajati 24 mjeseca

133
autocesta Lekenik - Sisak

Rok za podnošenje žalbi za posao izgradnje autoceste od Lekenika do Siska je istekao. S obzirom na to da se nitko nije žalio, uskoro će početi gradnja te dionice, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Ovog tjedna će biti potpisani ugovori za izgradnju preostalih nešto više od 11 kilometara autoceste prema Sisku i nakon toga će krenuti radovi. Vrijednost tog ugovora je 280 milijuna kuna bez PDV-a i 24 mjeseca će trajati izgradnja autoceste”, rekao je ministar Butković.

Dionicu autoceste od Lekenika do Siska, dugu 11 kilometara, gradit će tvrtke Colas Hrvatska i Geotehnika koje su ponudile da će posao izvesti za 281,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Tvrtka Colas Hrvatska u vlasništvu je francuskog građevinskog diva Bouyguesa koji gradi Istarski ipsilon i suvlasnik je tvrtke Bina Istra, koja upravlja sustavom Istarskog ipsilona. Bouygues je također suvlasnik tvrtke koja upravlja zagrebačkom zračnom lukom.

Geotehnika je tvrtka sa sjedištem u mjestu Selce na Braču i uredom u Rugvici. Među njenim referencama su radovi na proširenju minhenske obilaznice (A99), radovi na rovinjskoj ACI marini u suradnji sa Strabagom, izgradnja mosta i južne zaobilaznice kod Kutine, radovi na mostu preko Save kod Krškog u suradnji s Kolektor Kolingom…

Colas i Geotehnika gradit će autocestu do ulaska u Sisak, a Hrvatske ceste gradit će poveznicu od auteceste do ulaska u grad. Novi ulaz u Sisak obuhvaća most preko rijeke Odre i ulaz koji se spaja na autocestu, pojasnio je Butković. Dodao je kako će se u sklopu projekta graditi i spoj autoceste koji će ići prema Petrinji.