Gradska plinara Zagreb ponudila poduzetnicima obročnu otplatu duga

Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje

21
Gradska plinara Zagreb Opskrba
[Foto: Točka Na i Media]

Gradska plinara Zagreb – Opskrba ponudila je poduzetnicima obročnu otplatu duga za plin u šest rata bez kamata. Odgoda se odnosi na naplaćene račune za isporuku plina od 1. studenoga 2021. godine- Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom razdoblju, navodi se u priopćenju tvrtke.

S ovakvim prijedlogom se nastoji izaći u susret poduzetnicima u skladu s mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu.

Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje. Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.

One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljenja plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora.