PGŽ: 6 milijuna kuna za sufinciranje projekata županijskih lučkih uprava

Četiri milijuna kuna namijenjeni su za sufinaciranje prioritetnih projekata, a o preostalih dva milijuna bi, prema prijedlogu, trebala odlučiti Županijska skupština, ali plan je da se taj iznos usmjeri u sanaciju i uređenje pristana u luci Unije

15
Luka Unije [foto: Županijska lučka uprava Mali Lošinj]

Primorsko-goranska županija predvidjela je u proračunu šest milijuna kuna za sufinanciranje projekata županijskih lučkih uprava. Četiri milijuna kuna namijenjeni su za sufinaciranje prioritetnih projekata, a o preostalih dva milijuna bi, prema prijedlogu, trebala odlučiti Županijska skupština, izvijestila je na briefingu za novinare pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

Prioritetni projekti županijskih lučkih uprava su uklanjanje postojećeg objekta u luci Bakar, glavni i izvedbeni projekt sanacije rivice Podurinj i izgradnje vezova u luci Podbok-Bakar; projektna dokumentacija sanacije lukobrana Bakarac; dogradnja trajektnog pristaništa Porozina; dogradnja luke Crikvenica; rekonstrukcija operativnog gata u luci Glavotok; projektna dokumentacija za rekonstrukciju luke Malinska; zadnja faza ribarske luke u Klenovici; dogradnja luke Ika; uređenje ormarića ribarskih kućica u luci Opatija; rekonstrukcija i sanacija obale u luci San Marino na Rabu.

Onih preostalih dva milijuna kuna o kojima će odluku donijeti Županijska skupština namijenjeni su za sanaciju i produženja postojećeg pristana u luci Unije.

“Luka Unije jedina je luka na otoku te je procijenjeno kako je za vrijeme izvođenja radova potrebno osigurati dodatne uvjete za odvijanje dvije državne linije”, rekla je pročelnica Milošević.