Ericsson potpuno obustavio poslove u Rusiji, osoblje na plaćenom odmoru

Trošak obustave poslovanja, bez troškova za osoblje, procijenjen je na 900 milijardi švedskih kruna, odnosno oko 95 milijuna dolara

29
Ericsson 5G sporazum
Ericsson HQ Signage Architect: Wingårdhs

Švedska korporacija Ericsson objavila je u ponedjeljak da je na neograničeno vrijeme obustavila sve poslovne aktivnosti s kupcima na ruskom tržištu. Trošak obustave poslovanje procijenjen je na 900 milijardi švedskih kruna, odnosno oko 95 milijuna dolara.

Krajem veljače Ericsson je obustavio sve isporuke kupcima u Rusiji, a u svjetlu nedavnih događaja i sankcija Europske unije sada je tu odluku proširio. U priopćenju kompanije navodi se da “Ericsson surađuje s kupcima i partnerima na koje se obustava aktivnosti odnosi”. Prioritet je usredotočiti se na sigurnost i dobrobit Ericssonovih zaposlenika u Rusiji i oni su poslani na plaćeni odmor, poručuju iz Ericssona.

Zbog obustave poslovanja Ericsson je rezervirao u prvom tromjesečju 2022. godine 900 milijuna kruna za umanjenje vrijednosti imovine i ostale izvanredne troškove. Trošak viška osoblja nije uključen u trošak. Rezerviranje će biti evidentirano u ostalim operativnim troškovima u segmentu mreža. Otprilike jedna trećina ovog iznosa će utjecati na novčani tok.

>>Ericsson Tesla: Agresija na Ukrajinu ugrožava poslovanje u Bjelorusiji