Počeo transport segmenata Stonskog mosta prema Pelješcu

Most će biti dug 485 metara i iznad Stonskoga zaljeva spajat će dva tunela. Ima pet stupova, dva upornjaka i bit će visok 40 metara. U ovom trenutku radovi kasne nekoliko mjeseci

78
Stonski most
Segmenti mosta izgrađeni su i završeni u Brodosplitu još u lipnju 2021. [Izvor: Brodosplit]

Počeo je transport segmenata Stonskog mosta na pristupnoj cesti Pelješkom mostu. Na gradilište će se najprije prevesti teška skela i megadizalica. Zatim će se u tri faze dovoziti čelična konstrukcija mosta.

Čelični most Ston bit će dug 485 metara i visok 40 metara. Prostirat će se iznad Stonskog zaljeva spajajući  tunele Polakovica i Supava. Ima pet stupova i dva upornjaka. Upravo zbog kašnjenja u njihovoj izgradnji desetak puta prolongiran je dolazak barže iz Brodosplita, gdje su segmenti bili spremni za transport. U ovom trenutku radovi kasne nekoliko mjeseci.

Segmenti mosta izgrađeni su i završeni u Brodosplitu još u lipnju 2021. godine.

“Nažalost, evo, doveli smo se u situaciju da se zimi montira. Mi smo već ljetos bili spremni ove segmente dovršiti i transportirati ih, ali gradilište nije bilo spremno. Sada smo se doveli u poziciju da ovisimo o vremenu. Na sreću, prognoza je dobra i idući će tjedan biti povoljan za plovidbu”, rekao je Josip Jurišić, glasnogovornik Brodosplita.