Zagrebačka gruntovnica zbog selidbe u Sky Office neće raditi do 23. travnja

Vlada je dogovorila zakup prostora u Sky Officu na tri godine. Za 3357 četvornih metara mjesečna najamnina iznosit će 425.396 kuna, uključujući troškove za režije. Ukupni trošak zakupa tijekom tri godine trebao bi iznositi 15,3 milijuna kuna

635
zagrebačka grunovnica

Od ponedjeljka do petka gruntovnica zagrebačkog Općinskog građanskog suda seli iz prostora Nacionalne sveučilišne biblioteke (NSK) u Sky Office, poslovni neboder u Rudešu, u ulici Roberta Frangeša Mihanovića, nedaleko križanja Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste.

Gruntovnica seli kako bi se prostor NSK oslobodio za potrebe hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Zbog preseljenja gruntovnica prestaje s radom u ponedjeljak 15. travnja, a na novoj lokaciji će biti otvorena od utorka, 23. travnja.

Od 15. do 19. travnja građani će izvatke iz zemljišnih knjiga koje se vode u elektroničkom obliku moći zatražiti u bilo kojem zemljišno-knjiškom odjelu drugih sudova u Hrvatskoj, putem sustava e-građani, kod odvjetnika ili javnih bilježnika koji imaju pristup sustavu uređena zemlja. Zahtjevi se mogu poslati i poštom.

Zakup na tri godine

Zemljišno-knjiški odjel zagrebačkog Općinskog građanskog suda u Sky Officu smjestit će se privremeno. Zakup je dogovoren na tri godine, do 28. veljače 2022. godine. Zakupljeno je 3357 četvornih metara (zajedno s parkirnim mjestima i skladišnim prostorom), a mjesečna najamnina iznosit će 425.396 kuna, uključujući troškove za režije. Ukupni trošak zakupa tijekom tri godine trebao bi iznositi 15,3 milijuna kuna.

Odluku o zakupu Vlada je donijela u sječnju. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković tada je najavio da će država urediti potpuno novu gruntovnicu, najveću u Hrvatskoj, koja će biti na prostoru u vlasništvu države. Projekt bi trebao biti gotov 2021. godine, a za izgradnju su osigurana sredstva temeljem kredita Svjetske banke, rekao je Bošnjaković.