U promet puštena novomarofska obilaznica

Investitor radova koji su započeli u siječnju 2021. godine su Hrvatske ceste, a izveo ih je konzorcij u kojem su bili Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatsk. Vrijednost radova bez PDV-a iznosila je nešto više od 14 milijuna eura

63
obilaznica Novi Marof
[Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infratrukture]

U petak, 28. srpnja, za sva vozila puštena je u promet Istočna obilaznica Novog Marofa, 4,5 kilometara duga trasa nove ceste koja će razdvojiti lokalni i gradski promet od tranzitnog.

Projekt je obuhvatio izgradnju istočne obilaznice Novog Marofa s rekonstrukcijom postojećih prometnica koje navedena obilaznica presijeca i na koje se uklapa. Od objekata su na trasi izgrađena dva mosta, Bednja 1 duljine 119 metara i Bednja 2 duljine 46 metara.

Kroz samo središte grada dosad je dnevno prolazilo oko 10 tisuća vozila.

“Ovo je rasterećenje, ne samo za Novi Marof nego i za naselja od Presečna Donjega, Oštrica, Ključa, Orehovca… Županijska cesta od Varaždinskih Toplica sada će se moći spojiti na samu obilaznicu”, rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Investitor radova koji su započeli u siječnju 2021. godine su Hrvatske ceste, a izveo ih je konzorcij u kojem su bili Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatsk. Vrijednost radova bez PDV-a iznosila je nešto više od 14 milijuna eura, dok je vrijednost stručnog nadzora iznosila 574,5 tisuća eura, također bez PDV-a.