U Osijeku otvoren podvožnjak u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića

U izgradnju podvožnjaka sa svim pratećim sadržajima uloženo je nešto više od 7 milijuna eura, a 85 posto sredstava osigurano je iz fondova Europske unije

23
Osijek podvožnjak
U Osijeku je dvije godine nakon početka radova otvoren cestovni podvožnjak u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića [Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture]

U Osijeku je dvije godine nakon početka radova otvoren cestovni podvožnjak u Ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića, s prometnom infrastrukturom koja uključuje željeznički i cestovni most. Time će se rasteretiti promet na jednoj od najopterećenijih cesta u Hrvatskoj.

“Jedan od najvećih prometnih problema u gradu Osijeku je današnjim danom riješen. Ovdje je prolazio vlak trideset puta dnevno. Dva i pol sata dnevno stajalo se na pružnom prijelazu”, rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Veliki broj prometnih projekata u gradu je završen, a dio čeka realizaciju. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ističe kako Osijek može biti primjer kako sve vidove prijevoza uključiti u investicijski ciklus te kako poboljšavati prometni sustav.

“Najbitnija nam je sigurnost”, poručuje ministar.

U izgradnju podvožnjaka sa svim pratećim sadržajima uloženo je nešto više od 7 milijuna eura, a 85 posto sredstava osigurano je iz fondova Europske unije. Preostalih 15 posto financirala je hrvatska Vlada.