Pevec: Sedam milijuna kuna za otkup vlastitih dionica

Tvrtka Pevec je u 2018. ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 139,58 milijuna kuna. O raspodjeli dobiti odlučivat će Glavna skupština društva sazvana za 10. lipnja

1200
Pevec d.d.

Uprava dioničkog društva Pevec d.d. sazvala je Glavnu skupštinu društva za 10. lipnja 2019. godine u 12 sati. Glavna skupština održat će se u prostorijama Uprave društva u Sesvetama. Pravo sudjelovanja imaju svi dioničari koji prijave svoje sudjelovanje najkasnije šest dana prije održavanja.

Tvrtka Pevec je svojim poslovanjem u 2018. ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 139,58 milijuna kuna. Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini da se dio dobiti u iznosu od 6,98 milijuna kuna rasporedi u rezerve za stjecanje vlastitih dionica, a prestala dobit u iznosu od 132,60 milijuna kuna  zadržanu dobit.

Na predloženom dnevnom redu su i davanje razrješnica članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora u prethodnoj poslovnoj godini te imenovanje revizora BDO Croatia d.o.o. za poslovnu 2019.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 14. svibnja 2019. najveći dioničar Pevaca, s 36,62 posto dionice, je društvo Energaia Naturalis d.o.o. za ulaganje i upravljanje iz Vukovara, čiji je predsjednik Uprave i jedini osnivač Pavao Vujnovac. Energia Naturalis je jedini osnivač Prvog plinarskog društva d.o.o. u kojem je predsjednik Uprave također Pavao Vujnovac.

>>Pevec zaposlio gotovo 600 novih djelatnika u posljednje 3 godine

Drugi najveći dioničar Peveca je tvrtka Dicentra d.o.o. iz Vukovara čiji su osnivači Jurica Lovrinčević i Mario Radić. Dicentra u portfelju ima 28,91 posto dionica. Mario Radić i Jurica Lovrinčević osobno u vlasništvu imaju po 500 dionica odnosno po 3,79 posto dionica Peveca.

Samo društvo Pevec d.d. u trezoru ima 621 dionicu (4,70%)