PlanRadar mogao bi postati novi europski jednorog

Od snažnih prodajnih brojki važnije su naše inovacije proizvoda, koje je tržište dobro prihvatilo - posebno nova BIM funkcionalnost i proširene mogućnosti integracije s drugim platformama, kaže Sander Van de Rijdt, član Uprave i suosnivač tvrtke

45
PlanRadar
Sander Van de Rijdt i Ibrahim Imam član predsjedništva Uprave i suosnivači tvrtke PlanRadar

U godinu dana od uspješno završenog kruga financiranja s više od 30 milijuna eura u ožujku 2020. godine, tvrtka PlanRadar, čije je sjedište u Beču, unatoč pandemiji COVID-19, zabilježila je snažan rast broja korisnika, uspješan početak poslovanja na novim tržištima te visoki rast prometa.

PlanRadar je Software as service (SaaS) rješenje za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina. Primjenjuje se za obradu građevinske dokumentacije, upravljanje zadacima i nedostacima, certificiranje i održavanje nekretnina… PlanRadar dostupan je putem web aplikacije i aplikacija za pametne telefone i tablete, a moguće je bilježiti, dokumentirati, komunicirati i pratiti bilo koju vrstu informacija putem digitalnog tlocrta, arhitektovog crteža ili BIM modela.

Zahvaljujući brzom i uspješnom razvoju i rastu, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtki za startupe Tracxn nedavno je ocijenila PlanRadar kao “soonicorn“, tvrtkom koja bi uskoro mogla postati startup jednorog odnosno tvrtkom s potencijalom vrijednosti od milijardu američkih dolara.

>>Deset hrvatskih startupova koje treba pratiti u 2021. godini

Mjesečna stopa rasta pet do osam posto

Uspjeh PlanRadara na tržištu odražavao se u mjesečnim stopama rasta između pet do osam posto u posljednjih godinu dana. Također, broj kupaca prvi je put premašio 10 tisuća, a očekuje se da će broj korisnika već u prvom tromjesečju 2021. godine premašiti sto tisuća, kažu iz PlanRadara.

>>PlanRadar – aplikacija koja smanjuje troškove i povećava efikasnost na gradilištima

Uspješni poslovni rezultati tvrtku omogućili su privlačenje kapitala. Tako su u proljeće 2020. godine, dva međunarodno strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, uložila 30 milijuna eura u PlanRadar. Sredstva su bila namijenjena strateškom širenju kao i osnaživanju poslovanja u narednim godinama.

“2020. ponovno je bila uspješna unatoč teškom ekonomskom okruženju“, izjavio je Sander Van de Rijdt, član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke. “Od snažnih prodajnih brojki važnije su bile naše inovacije proizvoda, koje je tržište dobro prihvatilo – posebno nova BIM funkcionalnost i proširene mogućnosti integracije s drugim platformama. Također, daleko smo ispred svojih u pogledu novih tržišta kao što su Rusija, Poljska, Francuska, Španjolska ili Italija.”

“Snažno povećanje prihoda od licenci kao i postojeći kapital omogućuju PlanRadaru da financira daljnji rast. Već planiramo nove međunarodne ciljeve”, izjavio je Ibrahim Imam član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke PlanRadar.

“Kupci danas vide PlanRadar kao nužnu platformu za uspješno upravljanje projektima uz svoje postojeće back-office sustave. Nije riječ o zamjeni postojećih sustava, već o pružanju točnih podataka s gradilišta ili o nekretnini u stvarnom vremenu. Stoga PlanRadar sve više postaje standard za građevinsku industriju i upravljanje nekretnina, posebno u Europi”, rekao je Ibrahim Imam.