Plodine otvorile prodajni centar u Sv. Filipu i Jakovu

Zahvaljujući investiciji vrijednoj 5 milijuna eura otvoreno je 50 novih stalnih radnih mjesta te tridesetak radnih mjesta za sezonske radnike

398
Plodine Sv. Filip i Jakov
Trgovina u Sv. Filipu i Jakovu je petnaesti prodajni centar Plodina u Dalmaciji i osmi u Zadarskoj županiji

Riječki maloprodajni lanac Plodine otvorio je u Svetom Filipu i Jakovu svoj 85. prodajni centar – 15. u Dalmaciji i osmi u Zadarskoj županiji. Vrijedenost investicije je 5 milijuna eura, a novoizgrađeni objekt ispunjava najviše maloprodajne i trgovačke standarde.

Prodajni centar izgrađen je na parceli površine nešto manje od jednog hektara. Površina samog objekta je 1800 četvornih metara, dok je bruto površina, s obzirom na galeriju na kojoj su smješteni pomoćni prostori, oko 2100 četvornih metara.

Kupcima su na raspolaganju 134 parkirna mjesta i caffe bar, a trgovina i sanitarni čvorovi prilagođeni su osobama s invaliditetom i roditeljima s djecom.

Koncept prodajnog prostora osmišljen je tako da kupac brzo i jednostavno pronađe sve što mu je potrebno, te na jednom mjestu obavi kupovinu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, ističe se u priopćenju riječke tvrtke.

Pedeset stalno zaposlenih i tridesetak sezonaca

Ovom investicijom Plodine su otvorile nova radna mjesta: zaposleno je 50 stalnih djelatnika, a očekuje se da će broj zaposlenih tijekom sezone porasti na 80.

>>Nekretnine u maloprodaji: Turizam potaknuo interes za lokalima

Prehrambeni proizvodi zastupljeni su kroz asortiman poznatih brandova, domaćih proizvoda i proizvoda robne marke Plodine. Novi standard u supermarketima Plodine, pa tako i u ovom supermarketu, je samoposlužna pekara, dok su ostali svježi odjeli opskrbljeni artiklima provjerenog porijekla i ispitane kvalitete. Ostatak asortimana čine proizvodi neprehrane, a zastupljeno je sve što treba jednom kućanstvu: od sitnih kućanskih potrepština, preko kvalitetnog tekstila do električnih uređaja i alata te bogatog izbora igračaka i opreme za bebe.

U Plodinama ističu da su u Svetom Filipu i Jakovu jako dobro prihvaćeni: “Iako je zemljište kupljeno od privatnih prodavatelja, uživali smo veliku podršku Općine Sveti Filip i Jakov, osobito prilikom iznalaženja i usuglašavanja prometnog rješenja te priključaka na komunalnu infrastrukturu. Svi zaposlenici koje smo kontaktirali u Općini pružili su nam svu pomoć oko rješavanja navedenih pitanja, i to već od naših prvih kontakta koji su se dogodili još u fazi traženja zemljišta pogodnog za izgradnju našeg supermarketa”.

Supermarket Plodine u Svetom Filipu i Jakovu radit će svakodnevno od 7 do 22 sata, a tijekom turističke sezone do 23 sata.