Švicarska tvrtka investira 200 mil. kuna u novi hotel u Vukovaru

Švicarski investitor, tvrtka Immo Invest Partner, na mjestu nekadašnjeg hotela Dunav, na atraktivnoj lokaciji na ušću Vuke u Dunav, planira izgraditi novi hotel s četiri zvjezdice i oko 120 soba

237
hotel Dunav
Zgrada Hotela Dunav nalazi na izuzetno vrijednoj lokaciji, u središtu grada, na ušću Vuke u Dunav

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Đordić potpisali su u subotu ugovor o kupoprodaji bivšeg vukovarskog hotela Dunav vrijedan 11,3 milijuna kuna. Švicarska tvrtka najavila je da će investirati 200 milijuna kuna u gradnju novog hotela s četiri zvjezdice.

Zgrada bivšeg hotela Dunav je strateški važna nekretnina u Vukovaru. Riječ je o osmerokatnici bruto građevinske površine oko šest tisuća četvornih metara koja se nalazi na izuzetno vrijednoj lokaciji, u središtu grada, na ušću Vuke u Dunav. No, zgrada je zapuštena jer se već devet godina ne kosristi.

S obzirom na to da bivši vlasnik, tvrtka Eurco iz Vinkovaca, nije realizirao planove o obnovi hotela, Grad Vukovar otkupio je početkom prošle godine zgradu za 10,36 milijuna kuna.

Gradsko poglavarstvo prilikom kupnje također je najavilo je da planira obnoviti hotel, odnosno da će ga uz pomoć sredstava iz fondova Europske unije pretvoriti u Društveno-obrazovni centar koji bi, uz smještajne kapacitete, sadržavao i konferencijske dvorane, javne i poslovne prostore i druge sadržaje. Investicija je trebala biti vrijedna 35 milijuna kuna,

No, godinu dana kasnije, u siječnju ove godine, raspisali su javni poziv za prodaju hotela Dunav po početnoj cijeni d 10,7 milijuna kuna. Gradonačelnik Penava je tada rekao da imaju zainteresirane kupce, a mediji su objavili da je potencijalni investitor zainteresiran za gradnju poslovno–stambene zgrade s 37 katova, što bi bila najviša zgrada u Hrvatskoj.

Švicarska tvrtka Immo Invest Partner, u vlasništvu braće Frenka, Džeka i Svetislava Đorđića, ponudila je za hotel Dunav 11,3 milijuna kuna i uplatila je jamčevinu predviđenu natječajem u iznosu od 10 posto zatražene cijene.

Investitor najavio otvaranje 2023. godine

Gradonačelnik Penava prilikom potpisivanja ugovora rekao je da Grad prodaje zgradu tvrtki koja se bavi hotelskim biznisom i koja je već osnovala podružnicu u Vukovaru. Dodao je da će Grad učiniti sve kako bi se investitor osjećao dobrodošlim s obzirom na to da je riječ o strateški važnoj investiciji ne samo na razini grada Vukovara, nego i na državnoj razini,

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je da su investitori dužni u sljedećih 18 mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole kako bi parcela prešla u njihovo vlasništvo. Tada počinje teći zakonski rok od sedam godina u kojem moraju izgraditi zgradu i pustiti je u funkciju. Dodao je da je riječ o najvećoj investiciji u vukovarski turistički sektor nakon Domovinskog rata.

Izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Džek Đordić najavio je gradnju hotela s četiri zvjezdice s oko 120 soba, odnosno 240 ležaja. U kompleksu će biti nekoliko restorana, uredi te multimedijalni prostor. Najavljena vrijednost ulaganja iznosi oko 200 milijuna kuna, a hotel bi trebao biti otvoren 2023. godine.