Zagreb će u sljedeće dvije godine izgraditi 12 vrtića

Vrtić u Ivanjoj Reci treći je gradski vrtić čija je gradnja započela u posljednjih šest mjeseci, a gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je kako je to samo početak: "U sljedeće dvije godine ćemo izgraditi dvanaest dječjih vrtića na području grada Zagreba"

179
[Izvor: Grad Zagreb]

Položen je kamen temeljac za novi gradski dječji vrtić u Ivanjoj Reci. Bit će završen za godinu dana, a moći će primiti pet vrtićkih (3) i jasličkih skupina (2). Novi vrtić je područni objekt Dječjeg vrtića Zrno,  a vrijednost investicije – građevinskih radova i opremanja – je 28,6 milijuna kuna.

“Ivanja Reka zaslužuje novi gradski vrtić. Očekujemo od nadzornika, od izvođača radova da projekt bude završen u roku od 12 mjeseci kako bi bio spreman za početak iduće pedagoške godine. Ovdje će bit zaposleno 15 ljudi, ne samo odgajatelja”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Zrno i područnog vrtića u Ivanjoj Reki Zorica Lusavec rekla je da imaju ukupno 17 odgojnih skupina s 388 djece i 61 zaposlenikom. Istaknula je zadovoljstvo što će stanovnici Ivanje Reke dobiti svoj vrtić te više neće morati upisivati djecu u zagrebečke vrtiće – ako u njima pronađu mjesta. Dodala je da očekuju i izgradnju objekta na Žitnjaku, za koji je projektna dokumentacija završena.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako je vrtić u Ivanjoj Reci treći gradski vrtić čija je gradnja započela u posljednjih šest mjeseci. Grade se vrtići u Kašini i Odranskom Obrežu, a gradonačelnik poručuje kako je to “samo početak”: “U sljedeće dvije godine ćemo izgraditi dvanaest dječjih vrtića na području grada Zagreba”.

Na dnevnom redu iduće sjednice Gradske skupštine bit će i novi prijedlog mjere Roditelj odgojitelj.

“U drugoj, ponovljenoj izmjeni mjere otvaramo mogućnost upisa u vrtiće, otvaramo mogućnost zapošljavanja, ali omogućili smo i znatno postupniji izlazak iz mjere. U prvih šest mjeseci se za korisnike ne mijenja ništa, dakle dajemo značajno duži period u kojem sve ostaje isto. Po isteku šest mjeseci naknada se smanjuje na iznos minimalne plaće; sredinom iduće godine naknada se smanjuje na pola minimalne plaće. Izlazak iz mjere je prdviđen kada dijete navrši sedam godina. Kako djeca budu punila sedam godina, izlazit će iz mjere”, sažela je novi prijedlog Danijela Dolenec.