Poliklinika Aviva preuzela Polikliniku Dijagnostika 2000

Poliklinika Aviva pokrenula je veliki investicijski ciklus, kako u opremanje same Poliklinike Aviva i u svoje zaposlenike, tako i u investiranje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima će učvrstiti svoju prednost na tržištu

64
Dijagnostika 2000
Dr. sc. Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike Aviva [Izvor: Aviva]

Poliklinika Aviva, jedna od vodećih hrvatskih poliklinika, preuzela je specijalističku Polikliniku Dijagnostika 2000., prvu privatnu dijagnostičku ustanovu koja je još od 1996. godine bila opremljena aparatom za magnetsku rezonanciju (MR). Od tada se pozicionirala kao centar izvrsnosti, zasnovan na svjetskim standardima organizacije rada, prvenstveno u radiološkoj struci, uz neprestano praćenje i usavršavanje najsuvremenijih dijagnostičkih metoda.

“Dijagnostika 2000 će ojačati poziciju Poliklinike Aviva u radiološkoj dijagnostici i osigurati dodanu vrijednost za preko 40.000 naših korisnika. Ovo je naša druga investicija u privatnom zdravstvenom sektoru, kao jednom od smjerova naših ulagačkih aktivnosti”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u investicijskom društvu Provectus Capital Partners te predsjednik Upravnog vijeća Avive.

Dijagnostika 2000 posjeduje dva najsuvremenija aparata za magnetsku rezonancu – magnet Avanto jačine 1,5T i magnet Lumina jačine 3T – i ima ugovore sa svim većim osiguravajućim kućama te Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

“Vidimo značajne prednosti ulaska pod okrilje Poliklinike Aviva, kako za daljnji razvoj našeg poslovanja, tako i za daljnji razvoj našeg specijalističkog tima. Pružanje zdravstvene usluge na najvišoj razini zahtijeva značajna ulaganja i u tehnologiju i u ljude, a mi smo iznimno zadovoljni što smo u Avivi našli partnera koji to može podržati”, kazao je dr. med. Bojan Jernej, ravnatelj Poliklinike Dijagnostika 2000.

“Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus, kako u opremanje same Poliklinike Aviva i u naše zaposlenike, tako i u investiranje u druge vrhunske specijalističke zdravstvene ustanove s kojima možemo osigurati prednost na tržištu. Poslovnu godinu započinjemo našom prvom investicijom, a naš je cilj tijekom 2022. godine realizirati još njih nekoliko”, izjavila je dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med., ravnateljica Poliklinike Aviva.

Poliklinika Aviva, s tradicijom dužom od 40 godina, jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika i nudi široki spektar usluga u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije.

Provectus Capital Partners investirao je u Polikliniku Aviva putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), a uz pomoć ASEF fonda podržana je i investicija u Polikliniku Dijagnostika 2000 od strane Poliklinike Aviva.