Zagrebačka poliklinika Sveti Rok postala dio mreže Grupe Affidea

Mreža Affidea pokriva 16 zemalja, a u Hrvatskoj uz polikliniku Sveti Rok obuhvaća medicinske centre Čavka u Zagrebu, Kalajžić u Splitu i Vita u Šibeniku, koji pružaju usluge u području radiološke dijagnostike, ambulantnog liječenja i laboratorijskih pretraga

269
poliklinika Sveti Rok
Pavao Šulentić, ravnatelj poliklinike Sveti Rok, i Marijana Pašalić, operativna direktorica tvrtke Affidea Hrvatska

Zagrebačka poliklinika Sveti Rok od prosinca je postala dio mreže medicinskih centara Grupe Affidea, jednog od vodećih europskih pružatelja usluga u području radiološke dijagnostike, ambulantnog liječenja i laboratorijskih pretraga. Ovo preuzimanje još je jedan značajan korak u poslovnom modelu kojim Affidea širi svoju mrežu ambulantnih i laboratorijskih usluga diljem Hrvatske i Europe, navodi se u zajedničkom priopćenju dviju organizacija.

Poliklinika Sveti Rok djeluje od 2008. godine, a nudi usluge radiološke dijagnostike, laboratorijskih pretraga, medicine rada, sistematskih pregleda, neurologije, otorinolaringologije, ortopedije, interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, dermatologije, oftalmologije i ginekologije. Poliklinika ima više od 30 tisuća pacijenata godišnje.

Mreža Affidea Hrvatska uz polikliniku Sveti Rok obuhvaća medicinske centre u Zagrebu (Affidea Čavka), Splitu (Affidea Kalajžić) i Šibeniku (Affidea Vita) koji pružaju isuge za više od 43 tisuće pacijenata godišnje.

Fokus na tri aktivnosti

“Ovo pripajanje dolazi u vrlo izazovnoj godini za cijeli svijet, i potvrđuje još jednom snagu naše kompanije. U Affidei smo posvećeni svakom koraku u skrbi za naše pacijente. Primajući u našu obitelj polikliniku Sveti Rok, naša europska mreža postaje snažnija za još jednog člana, što će, rezultirati najvišom razinom privatne medicinske skrbi za naše pacijente, kao i za korporativne klijente u Hrvatskoj. Hrvatska tako nastavlja biti značajan generator izvrsnosti na našem poslovnom putu, te vjerujemo u daljnji rast Affidee u vašoj zemlji”, rekao je Giuseppe Recchi, globalni izvršni direktor Affidea Grupe.

Marijana Pašalić, operativna direktorica tvrtke Affidea Hrvatska, poželjela je dobrodošlicu svim zaposlenicima poliklinike Sveti Rok u Affideinu mrežu, koja time postaje dostupnija još većem broju pacijenata.

“Ove smo godine u Affidei fokusirani na tri glavne aktivnosti: ulaganje u medicinsku opremu, poput novog digitalnog mamografa koji se nalazi u našem centru u Šibeniku, osiguravanje najviših sigurnosnih standarda u centrima, kako bismo zaštitili naše djelatnike i cijenjene pacijente, te širenje medicinskih usluga, što smo dokazali preuzimanjem poliklinike Sveti Rok“, rekla je Pašalić.

Pavao Šulentić, ravnatelj poliklinike Sveti Rok, istaknuo je zadovoljstvo što je Affidea prepoznala kvalitetu djelatnika i brojne uspjehe Poliklinike, koja se snažno pozicionirala na hrvatskom tržištu u posljednjih desetak godina.

“Pružajući visokokvalitetne medicinske usluge želimo osnažiti Affideinu europsku reputaciju prvog izbora pacijenata i liječnika. Tri Affideine klinike u Zagrebu, Splitu i Šibeniku te Sveti Rok imaju sjajne prakse, protokole i mogućnosti, stoga ćemo ih međusobno dijeliti, kako bi postigli što višu razinu izvrsnosti”, poručio je ravnatelj Svetog Roka.

Affideinom je timu u ovom preuzimanju, u financijskih i poreznim pitanjima, podršku pružio KPMG Hrvatska, a odvjetnički ured Jelić, Čavlina Zrinšćak, Sardelić, kao pravni konzultanti.

Affidea pokriva 16 europskih zemalja

Affidea djeluje u 270 centara raspoređenih u 16 europskih zemalja. Grupa surađuje s više od 9 tisuća profesionalaca i svake godine obavlja više od 14 milijuna dijagnostičkih pregleda. Affidea je jedini pružatelj zdravstvenih usluga, koja je član Odbora radiološke dijagnostike tvrtke IBM Watson te Microsoft Clouda. Tvrtka je u vlasništvu kapitala obitelji Bertarelli, kojim upravlja njihova tvrtka Waypoint Capital. U Hrvatskoj Affidea pruža medicinske usluge od 2008. godine, djelujući s tri neovisna centra u Zagrebu, Splitu i Šibeniku.

Poliklinika Sveti Rok djeluje više od dvanaest godina. Jedan je od najznačajnijih dionika na nacionalnom tržištu korporativnih zdravstvenih i zdravstvenih pregleda Poliklinika je prepoznata kao jedan od vodećih privatnih pružatelja usluga zdravstvene zaštite i medicinske skrbi u Hrvatskoj, prvenstveno u području dijagnostičkih i ambulantnih usluga.